Gül: KKTC'ye ambargo sona ermeli

Güncelleme Tarihi:

Gül: KKTCye ambargo sona ermeli
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 24, 2004 21:11

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kıbrıs'taki referandum sonuçlarından üzüntü duyduklarını belirterek, KKTC'ye uygulanan ambargonun bundan sonra devam etmemesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Gül, Kıbrıs'ta yapılan referandumda Annan Planı'na Kıbrıslı Türklerin ''evet'' demesinin ardından düzenlediÄŸi basın toplantısında,''Amborgo kaldırılmalıdır. KKTC'nin yalnızlığa itilmesine son verilmelidir'' dedi.Â

TÜRK TARAFINI UZLAŞMAZLIKLA SUÇLAMA POLİTİKASI İFLAS ETTİ

Dışişleri Bakanı Gül, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın çözüm önerisinin R tarafınca reddedilmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, ''Böylece Rum tarafının gerçekleri çarpıtarak Türk  tarafını ve Türkiye'yi uzlaşmazlıkla suçlama politikası da iflas etmiştir'' dedi.

Gül, referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, Rum siyasi liderliğinin ve uluslararası toplumun Kıbrıs Türk halkına uyguladığı haksız ambargo ve kısıtlamalardan vazgeçmesini beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Gül, Kıbrıs Türk halkını uluslararası alanda dahafazla tecrit etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek, ''Uluslararası camia, insan haklarına saygılı ve çoğulcu bir demokratik yapı içinde yaşamakta olan Kıbrıs Türk halkına karşı sorumluluklarını artık üstlenmek durumundadır'' diye konuştu.

KKTC'nin anavatanı Türkiye'yi bundan sonra da yanında bulacağını kaydeden Gül, Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkının refahı ve esenliği içinüzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğini bildirdi.

Gül, KKTC CumhurbaÅŸkanı Rauf DenktaÅŸ'ın istifa etmesi gerekip gerekmediÄŸine iliÅŸkin soru üzerine, bunun KKTC'nin iç meselesi olduÄŸunu belirttiÂ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!