Görüşmeyi İsrail sızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Görüşmeyi İsrail sızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 00:00

Türkiye, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün İsrail ziyareti sırasında kaçırılan İsrailli askerlerin aileleriyle görüşmesini basına sızdıran İsrail tarafına tepki gösterdi.

Dışişleri Sözcüsü Namık Tan, dünkü basın toplantısında, "Bu hususta bir gizlilik olmasını isteyen taraf İsrail’dir. Buna mukabil, bunu duyuran da İsrail’dir. Madem bilinmesini istiyorlar o zaman bütün unsurlarıyla bilinmesi gerekir. Biz de neler bilinmesi gerekiyorsa söyleriz" dedikten sonra, şunları anlattı: "Görüşme talebi bize İsrail Dışişleri Bakanlığı kanalıyla ulaştırıldı. Aileler, Gül’e, savaşa karşı olduklarını, Lübnan halkının çektiklerine de çok üzüldüklerini, olup bitenleri asla tasvip etmediklerini, çocuklarının zaten asker bile değil ihtiyat görevlisi olduklarını, savaşa hazır bulunmadıklarını söylediler. İnsani çerçevede yardım istediler."

MEŞAL İLE GÖRÜŞME

Görüşmeyi sızdıran kişinin İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nde üst düzey görevli bir diplomat olduğunu belirleyen Dışişleri Bakanlığı, bu diplomata gereken uyarının yapılacağını bildirdi. Gül ile birlikte Suriye’ye giden Başbakan’ın dış politika danışmanı Ahmet Davutoğlu’nun da, Şam’da HAMAS lideri Halid Meşal’le görüşmesinde İsrailli askerlerin durumunu gündeme getirdiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!