Gore'a ‘ufak at’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Gorea ‘ufak at’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD başkanlık seçimlerinin en şanslı adaylarından Başkan Yardımcısı Al Gore'un, daha önceki bir seçim kampanyası sırasında, danışmanları tarafından ‘aşırı derecede atıp sallama, olayları abartma’ diye uyarıldığı ortaya çıktı.

CBS televizyonunun ele geçirdiği belgelere göre, Eylül 1987'de, Gore'un basın danışmanlarından Mike Kopp, 'Geçmişte gereğinden çok abartılı olduğunda o kadar önemli değildi. Ancak, şimdi ülkenin bütün basını gerçeklerin peşinde, herşey daha çok sorgulanıyor, didik didik ediliyor, fazla atma' uyarısında bulundu.

15 Şubat 1988'de de, bu kez basın danışmanı Arlie Schardt, Al Gore'a bir mektup yolladı. Schardt, ‘Seçmenler önündeki en zayıf tarafın abartıların’ dedi. Arlie Schardt, Gore'un ‘Başkan aday adayları arasındaki tek çiftçi benim’ dediğini hatırlatarak ‘fazla atmamaya dikkat etmelisin’ uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

GORE'DAN İNCİLER

‘İnternet’i ben icat ettim' diyerek herkesi şaşkınlığa boğmuş ve komedyenler için güldürü malzemesi üretmişti.

7 Kasım seçimlerinde Beyaz Saray'ın yeni ev sahibi olmak isteyen Al Gore, Erich Segal'ın Beyaz Perde'ye de aktarılan ünlü ‘Aşk Hikayesi’ adlı romanının, ‘kendisi ve eşi Tipper’in öyküsü' olduğunu iddia ederek, yine komedyenlerin fıkralarını süslemişti.

Gore, yıllarca kürtaja karşı çıkmasına rağmen, birkaç gün önce de fikir değiştirerek kadının seçim hakkını tanıdığını duyurmuştu.

ÊBaşkan Yardımcısı Al Gore, Tennesee'deki evini kendi elleriyle inşa ettiğini de söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!