Gordon Brow'dan istifa mesajı

Güncelleme Tarihi:

Gordon Browdan istifa mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 22:26

LİBERAL Demokrat Parti lideri Nick Clegg’in yeni hükümet için İşçi Partisi ile resmen görüşme yapmak istediğini belirten İngiltere Başbakanı Gordon Brown’un, parti liderliğinden istifa edeceği bildirildi.

Haberin Devamı

Başbakan Brown, yaptığı yazılı açıklamada, İşçi Partisi’nin liderlik yarışında herhangi bir rol üstlenmeyeceğini açıkladı. Açıklamasında yeni liderin sonbaharda yapılacak olan parti konferansına kadar göreve başlamasını umut ettiğini belirten Brown, Liberal Parti lideri Clegg’in resmi görüşme talebini değerlendirmeye hazır olduklarını ve kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Liberallerin resmi görüşme talebine duyarlı ve milli çıkarlar doğrultusunda cevap vereceklerini ve resmi siyasi müzakere sürecinin kısa sürede başlayacağını da sözlerine ekleyen Brow, “Nick Clegg, Muhafazakar Parti kurmaylarıyla görüşmeleri sürerken, aynı zamanda İşçi Partisi ile de resmi görüşme yapmak için talepte bulundu” dedi. Brown, koalisyon kararının seçimlerde hiçbir partinin gerekli çoğunluğu sağlayamaması üzerine alındığını kaydetti.

Haberin Devamı

DAVİD MİLİBAND LİDERLİĞE YAKIN İSİM

İşçi Parti liderliği için başta Dışişleri Bakanı David Miliband olmak üzere, Adalet Bakanı Jackı Straw, İşçi Partisi Başkan Yardımcısı Harriet Harman, İçişleri Bakanı Alan Johson, Kabine Bakanı Ed Miliband ve Maliye Bakanı Alistair Darling’in adı geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!