'Gençler Ülkenin geleceği'

Güncelleme Tarihi:

Gençler Ülkenin geleceği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2007 11:23

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de törenlerle kutlanıyor

Haberin Devamı

.KKTC'deki kutlamalar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak'ın Bayrak Radyo Televizyonu'nda (BRT) yaptığı konuşmayla başladı.

Öztoprak, gençlerin ülkenin geleceği ve toplumsal varoluş mücadelesini daha ileri noktalara taşıyacak kişiler olduğunu belirterek, her türlü bilgiyle donanmış yetişmeleri gerektiğini vurguladı.

Öztoprak, 88. yıl dönümüne ulaşılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, yurdun her köşesinde gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirterek, halkı selamladı.

Öztoprak, “19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatan Mustafa Kemal Paşa'nın, bu savaşın sonucunda kazanılan zaferi sürekli kılmak için hedefini 'tam bağımsızlık ve çağdaş medeniyetler seviyesini aşmak' olarak belirlediğini” kaydetti.

Haberin Devamı

Öztoprak, Atatürk'ün bu hedefe, ülkeyi güvenerek emanet edebileceği, iyi yetişmiş gençlerin sayesinde ulaşılabileceğinin bilincinde olduğunu ve bunun için 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs'ı da Gençlik ve Spor Bayramı olarak her zaman güvendiği ve inandığı Türk çocuklarına ve gençlerine armağan ettiğini anlattı.

Kıbrıslı Türklerin de Atatürk'ün devrimlerini, Türk halkıyla eş zamanlı uygulamaya koyduğuna işaret eden Öztoprak, “Kıbrıs Türk halkının, O'nun çizdiği yolda yürüyerek, çağdaş değerlere sahip bir halk olarak adadaki varlığını sürdürmesi için büyük mücadele verdiğini” kaydetti.

Konuşmasında velilere seslenirken, gençlerin bütün beklentilerini hayata geçirebilecek güce, bilgi, beceri ve özgüvene sahip kişiler olarak yetişmelerinde öğretmenlerin yanı sıra ailelere de büyük görevler düştüğünü ifade eden Öztoprak, “İçinde yaşadığı topluma karşı sorumlu ve saygılı, kültürel değerlerine ve tarihine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek için Bakanlık, öğretmenler ve aileler olarak hep birlikte çaba harcamamız gerekmektedir” diye konuştu.
Bakan Öztoprak, öğretmenlere hitaben ise şunları söyledi:
“Gençlerimizin araştıran, sorgulayan, düşüncelerini özgürce söyleyebilen, ülkesine ve ailesine karşı sorumluluklarının farkında olan bireyler olarak yetişmesinde, sizlerin büyük emek ve çabası vardır. Sizlerin özverili ve sabırlı çalışmalarınızla yetişen gençlerimiz bilgi, beceri ve donanımlarıyla her zorluğun üstesinden gelebilecekler ve ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyabileceklerdir.”

ATATÜRK ANITI'NDAKİ TÖREN

Haberin Devamı

Bu arada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Lefkoşa'da ilk tören, Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, Anıtkabir'den getirilen toprak KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir subay tarafından Atatürk Anıtı'na konuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Sabri Demirezen, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Hüsmen Akdeniz, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Namık Kemal Çalışkan, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Salih Cengaver Cem, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri, askeri ve sivil yetkililer, siyasi parti temsilcileri, dernek, kurum, kuruluş ve örgüt temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!