Gemiyi Bin Laden bombalamış

Güncelleme Tarihi:

Gemiyi Bin Laden bombalamış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerikan ABC televizyonu, Afganistan'da üslenen Suudi kökenli Usame bin Ladin'in Yemen'de Amerikan savaş gemisi USS Cole'a saldırıyı düzenlediğinin kesinlik kazandığını öne sürdü.

ABC televizyonunun haberine göre, Yemenli yetkililer bu konuda elde ettikleri bilgileri Amerikan makamlarına verdi. Bulgular arasında, gemiyi bombalayan kişilerin Bin Laden'in örgütüne mensup kişilerle telefon görüşmesi yaptıkları da yer alıyor.

Amerikan istihbarat görevlilerinin verdikleri bilgiye göre, Yemen'de tutuklu bulunan şüphelilerden Cemal El Bedevi, Afganistan'da Bin Laden'e ait kamplarda eğitim gördüğünü ve Bin Laden kuvvetleriyle birlikte Bosna'da çarpıştığını itiraf etti. El Bedevi'nin USS Cole gemisinin bombalanması olayına da karıştığı ve saldırganların gemiye gitmek için kullandıkları botu temin ettiği öne sürüluyor.

Haberin Devamı

TERORİST UYUYA KALMIŞ

Hapiste bulunan bir başka sanık olan Fahd El Kuoso'nun da geminin bombalanması için Bin Laden'in yardımcılarından 5 bin aldığını itiraf ettiği öne sürüldü. Kuoso'nun, gemiye yapılan saldırıyı videoya kaydedeceği ve bu filmin propaganda amacıyla kullanılmak istendiği de verilen haberler arasında.

ABC'ye bilgi veren Amerikan istihbarat yetkilisi Vince Cannistraro, "Kuoso'nun uyuya kaldığı için kendisine verilen sinyali alamadığını ve istenen filmi çekemediğini" söyledi.

Bu arada, güvenlik kuvvetlerinin, saldırıyı düzenleyen ekibin başı olduğu bildirilen Abdul El Nasır'ı hala yakalayamadıkları ve her yerde aradıkları bildiriliyor.

El Nasır'ın Kenya ve Tanzanya'daki Amerikan elçiliklerini bombalayan kişileri temin eden terorist olduğu Amerikan kaynaklarınca ifade ediliyor.

İçinde iki kişinin bulunduğu patlayıcı yüklü bir bot, 12 Ekim'de Aden'de yakıt ikmali yapan ABD gemisine çarpmış, saldırıda 17 denizci ölmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!