Gazze’ye yardım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Gazze’ye yardım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 07:00

Liverpool’un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah, Gazze’deki katliama son verilmesi çağrısında bulundu. Salah, kuşatma altındaki Gazze’ye insani yardımların gitmesine derhal izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Arap dünyasının en popüler futbolcularından biri olan Mohamed Salah, İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırı sonucu yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, önceki gün İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin açıklamada bulundu. Salah, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, “Böyle bir zamanda konuşmak her zaman kolay değildir. Çok fazla şiddet, çok fazla kalp kırıklığı ve vahşet yaşandı” ifadelerini kullandı.

31 yaşındaki futbolcu, paylaştığı video mesajda, “Gazze halkının acilen gıdaya, suya ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var. Dünya liderlerini, masumların katledilmesini engellemeye çağırıyorum. İnsanlık galip gelmeli” dedi. Son haftalarda yaşanan gerginliklere tanık olmanın dayanılmaz olduğunu belirten Salah, “Tüm yaşamlar kutsaldır ve korunmalıdır. Katliamların durması gerekiyor; aileler parçalanıyor” şeklinde konuştu. Salah daha önce Filistinlileri savunmadığı için eleştirilmiş ve bazı kullanıcılar onu sosyal medyada takip etmemek için bir kampanya başlatmıştı.

Haberin Devamı

BENZEMA’YA ‘VATANDAŞLIK’ TEHDİDİ

- Karim Benzema’ya da Filistinlilere verdiği destek mesajları nedeniyle Fransa’da bir kesimden tepkiler var. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in, Benzema için “Müslüman Kardeşler’le bağları var” sözleri üzerine, Fransız Senatör Valerie Boyer de Fransız vatandaşlığının iptalini talep etti. Benzema’nın avukatı ise İçişleri Bakanı’nın iddialarıyla ilgili dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu.

Gazze’ye yardım çağrısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!