Gazze'nin can damarına zehir

Güncelleme Tarihi:

Gazzenin can damarına zehir
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 10:24

Filistinlilerin başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarını gidermek için kullandığı Gazze tünellerden birine Mısır tarafından zehirli gaz atıldığı iddia edildi. Hamas'ın iddiasına göre, Mısır'ın zehirli gaz verdiği tünelde 5 Filistinli hayatını kaybetti. Mısır ise zehirli gaz attığı iddialarını reddetti.

Haberin Devamı

CAN DAMARLARINDA DÖRT CESET ÇIKTI

Ä°ÅžTE ZEHÄ°RLENEN TÃœNELLERÂ

Hamas’tan yapılan açıklamada Mısır güçlerinin, Mısır-Gazze Åžeridi sınırının altından geçen ve Gazze’ye ihtiyaç mallarını sokmak için kullanılan tünellerinden birini zehirli gazla doldurarak, 5 Filistinliyi öldürdüğü duyuruldu.       Â

5 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Tünelden sorumlu bir Hamas güvenlik yetkilisi, Mısırlıların geçidi bir çeÅŸit biber gazıyla doldurduÄŸunu söyledi. Daha sonra Hamas İçiÅŸleri Bakanı tüneli boÅŸaltmak için kullanılan gazın zehirli olduÄŸunu açıkladı.  Â

Ölen 5 Filistinlinin yanı sıra 8 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Gazze’nin sınır şehri Rafah’taki hastanenin doktoru da kaçakçıların boğulduğunu belirtti.

GAZ POMPALANMADI, HAVAYA UÇURULDU

Mısır, Gazze sınırındaki Filistinlilerin kullandıkları tünellere gaz pompaladığı iddiasını yalanladı. Adı açıklanmayan bir istihbarat yetkilisi, güvenlik güçlerinin bu hafta başında bazı tünellerin girişlerini havaya uçurduğunu, Mısır'ın tünellerin kullanılmasını önlemek için bu uygulamayı rutin olarak yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Mısır uzun bir süredir abluka altındaki bölgenin ekonomisinin can damarı olan tünellerin kapatılması için başta İsrail olmak üzere ABD ve birçok ülkeden baskı görüyor. İsrail, Hamas'ın tünellerle Gazze'ye silah girişini sağladığını belirtiyor. Mısır da silah kaçakçılığı yapıldığı iddialarından kurtulmak için tünellerin kapatılmasını için baskı yapıyor ya da sert önlemler alıyor.

Mısır-Gazze sınırındaki tüneller, Hamas'ın bölgenin kontrolünü ele geçirdiği 2007'den beri İsrail ve Mısır'ın ablukası altındaki Gazze'nin ekonomisi için hayati önem taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!