Son dakika haberi: Gazze'de vahşet devam ediyor! Can kaybı 17 bini aştı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Gazzede vahşet devam ediyor Can kaybı 17 bini aştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 18:17

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 17 bin 177’ye yükseldiğini duyurdu. El-Kudra ayrıca İsrail saldırılarında son 24 saatte 350 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 900 kişinin de yaralandığını açıkladı. Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in kuzeyindeki askerleri ziyaret ettiği sırada yaptığı açıklamada, "Eğer Hizbullah topyekün bir savaş başlatmaya karar verirse o zaman kendi elleriyle Beyrut'u ve Güney Lübnan'ı Gazze'ye ve Han Yunus'a çevirecek" dedi.

Haberin Devamı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, can kaybı her geçen gün artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 17 bin 177’ye yükseldiğini belirterek, yaralı sayısının 46 bine ulaştığını ifade etti.

El-Kudra, İsrail saldırılarında son 24 saatte 350 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 900 kişinin de yaralandığını açıkladı. El-Kudra, 7 Ekim’den bu yana yaralıların yüzde birinden daha azının tedavi için Mısır’a tahliye edildiğini ifade etti.

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde sağlık sisteminin neredeyse tamamen çöktüğünü aktaran el-Kudra, Şifa Hastanesi yeniden faaliyete geçirmek için çalışmaların devam ettiğini ve Şifa Hastanesi’nin müdürünün de aralarında bulunduğu 36 sağlık çalışanın hala İsrail güçleri tarafından gözaltında tutulduğunu aktardı.

Haberin Devamı

NETANYAHU’DAN LÜBNAN’A TEHDİT

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ile İsrail’in kuzeyindeki askerleri ziyaret etti. Netanyahu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Lübnan’ı tehdit etti.

Netanyahu, “Eğer Hizbullah topyekün bir savaş başlatmaya karar verirse o zaman kendi elleriyle Beyrut'u ve buradan çok uzak olmayan Güney Lübnan'ı Gazze'ye ve Han Yunus'a çevirecek" dedi.

Netanyahu söz konusu açıklamayı Lübnan’dan ateşlenen bir tanksavar füzesi nedeniyle İsrail’in Lübnan sınırındaki Mattat'ta bir İsrailli sivilin hayatını kaybetmesi sonrası yaptı.

KUDÜS SOKAKLARI KARIŞTI

CNN Türk muhabiri Çağdaş Şenlik, Kudüs'te yaşanan son gelişmeleri Hande Fırat'ın Gece Görüşü programında aktardı. Şenlik'in aktardığına göre; fanatik Yahudi gruplar, pankartlarla Mescid-i Aksa'ya yürüyor. Güvenlik güçlerinin engellemesiyle karşılaşan gruplar, oturma yürütüşüne başladı. Grup, Mescid-i Aksa'nın tamamen kendisine bağlanmasını istiyor. Sadece kendilerinin ibadet yapmalarını istiyor.

Son dakika haberi: Gazzede vahşet devam ediyor Can kaybı 17 bini aştı

 

Haberin Devamı

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ ÜYESİNİN OĞLU GAZZE'DEKİ ÇATIŞMALARDA ÖLDÜ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 62’nci günde devam ederken, İsrail’in Savaş Kabinesi’nde gözlemci olarak yer alan eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot'un 25 yaşındaki oğlu Gal Meir Eisenkot, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çatışmalarda öldü.

Benny Gantz'ın liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi’nden milletvekili olan Gadi Eizenkot, 2015-2019 yılları arasında İsrail Genelkurmay Başkanı olarak görev almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!