Gazze’de kayıplar artıyor... Savaş günlüğü

Güncelleme Tarihi:

Gazze’de kayıplar artıyor... Savaş günlüğü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2023 07:00

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 500’ü çocuk 276’sı kadın olmak üzere 1537’ye, yaralı sayısı ise 6612’ye çıktı. Çatışmalarda 1300 İsrailli yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana 6 bin bomba ile Gazze’de 3 bin 600 hedefi vurduğunu açıkladı.

İİT’DEN KINAMA

-57 ülkeden oluşan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dün yaptığı açıklamada “İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına yönelik devam eden askeri saldırısını” şiddetle kınadı. Açıklamada, “İİT, Filistin halkına yönelik bu acımasız saldırıyı uluslararası ve insani hukukun açık bir ihlali ve bir savaş suçu olarak görmektedir” denilerek, kadın ve çocukların öldürülmesine, sivillerin kaldığı binaların ve diğer yerlerin tahrip edilmesine dikkat çekildi.

NATO’DAN ORANTILILIK ÇAĞRISI

-NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda İsrail’e Hamas saldırılarına “orantılı karşılık” vermesi çağrısında bulundu. Toplantıda çatışmaların da konuşulduğunu aktaran Stoltenberg, “Savaşın kuralları vardır. Orantılılık talebi vardır” ifadelerini kullandı. Bu arada, İngiltere’nin de Doğu Akdeniz’e iki Kraliyet Donanma gemisi gönderme kararı aldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Gazze’de kayıplar artıyor... Savaş günlüğü

BEYAZ SARAY’DAN ‘BEBEK KATLİAMI’ DÜZELTMESİ

-BEYAZ Saray’dan Başkan Joe Biden’ın İsrail’den gelen ‘çocukların kafasını kesen teröristlerin’fotoğraflarını gördüğü’ iddiasına yalanlama geldi. CNN’e konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, ne başkanın ne de yönetiminden herhangi birinin herhangi bir fotoğraf görmediğini ancak Biden’ın yorumunu haberlere dayandırdığını söyledi.

Gazze’de kayıplar artıyor... Savaş günlüğü

‘SAVAŞ SUÇU’ SORUSU HERZOG’U ÖFKELENDİRDİ

-İSRAİL Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog, CNN sunucusu Becky Anderson’ın İsrail’in Gazzeli sivillere yönelik “toplu cezalandırma” uygulamasını “savaş suçu” olarak nitelendiren sorusuna, “Bana sorduğunuz şey beni hayal kırıklığına uğrattı, (İsrail’in güneyindeki katliamı) görmediniz mi? Hepiniz gördünüz. Şimdi de savaş suçları ile ilgili söylemlere başlıyoruz. Gerçekten mi?” diyerek karşılık verdi. Herzog “İsrail’in uluslararası hukuka uyduğunu ve uluslararası hukuka göre hareket ettiğini” tekrarladı.

Haberin Devamı

Gazze’de kayıplar artıyor... Savaş günlüğü

HAMAS’TAN İSLAM DÜNYASINA CUMA ÇAĞRISI

- HAMAS’ın eski lideri Halid Meşal, bugün için İslam dünyasında Filistinlileri destekleyen protesto gösterileri düzenlenmesi ve komşu ülke halklarının İsrail’e karşı mücadeleye katılması çağrısında bulundu. Hamas’ın dış ofisinin başında bulunan Meşal, “Cuma günü Arap ve İslam dünyasının meydanlarına ve sokaklarına çıkmalıyız” dedi. Katar’da bulunan Meşal, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Mısır hükümetleri ve halklarının Filistinlileri destekleme görevine sahip olduğunu söyledi.

İSRAİL SAĞLIK BAKANI: HAMASLI YARALILARI TEDAVİ ETMEYECEĞİZ

-İSRAİL Sağlık Bakanı Moshe Arbel çarşamba günü Başbakan Binyamin Netanyahu’ya bir mektup göndererek, “Savaşın başından bu yana, lanetlenmiş Hamas teröristlerinin kamu hastanelerinde tedavi edilmesi konusu sağlık sistemi üzerinde büyük bir baskı yaratmıştır” dedi.  Sağlık sisteminin teröristler tarafından yaralanan askerleri tedavi etmeye ve savaşın getireceklerine hazırlanmaya odaklanması gerektiğini belirten Arbel, tüm devlet hastaneleri ve sağlık hizmetlerine yaralı teröristleri İsrail Savunma Kuvvetleri ya da hapishane hizmetleri tıbbi tesislerine yönlendirmeleri talimatı verdiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!