"Gazze'de kaybolan" İsrail vatandaşları için yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Gazzede kaybolan İsrail vatandaşları için yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 16:25

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de kaybolduğu iddia edilen iki İsrail vatandaşının kurtarılması için uluslararası toplumdan yardım talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Bakanlar kurulu toplantısında konuşan Netanyahu, "Gazze halkına sürekli insani yardım çağrılarında bulunan uluslararası toplumun, Hamas'ın iki İsrail vatandaşını ülkesine iade etmesi dosyasına da müdahale etmesini bekliyoruz" dedi.

Netanyahu, kayıp İsrail vatandaşlarının aileleriyle iletişim halinde olduklarını ifade ederek, "Cuma günü Aşkelon'a giderek, Abraham Mengistu'nun ailesiyle görüştüm. Onun iadesi için elimizden geleni yapacağımızı ilettim" diye konuştu.

İsrail ordusu tarafından geçe hafta yapılan açıklamada, 2 İsraillinin Gazze'de kaybolduğu resmen duyurulmuştu. Abraham Mengistu isimli bir İsrail vatandaşının 10 aydır kayıp olduğu belirtilen açıklamada, ismi açıklanmayan bir İsrail vatandaşının daha Gazze'de olduğu kaydedilmişti.

İsrail basınında çıkan haberlerde ise kayıp İsrail vatandaşının "Arap asıllı olduğu" öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Kendilerine yöneltilen suçlamalara ilişkin Hamas'ın önde gelen isimlerinden Mahmud ez-Zehhar ise "Gilad Şalit'in takas anlaşması"na uyulmadan, "Gazze'de kaybolduğu" iddia edilen İsrail vatandaşları konusunda, bilgi vermeyeceklerini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!