Gazze sözlerine tepki yağmıştı... Biden özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Gazze sözlerine tepki yağmıştı... Biden özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 10:20

İsrail'in en büyük destekçisi konumunda olan Biden'ın Gazze'deki sivil ölümlerine dair açıklamalarına tepkiler sürerken ABD basını başkanın özür dilediğini yazdı.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas arasında varılan anlaşma doğrultusunda geçici ateşkesin son gününde.

Dünya ateşkesin uzaması için girişimlerde bulunurken İsrail'in en büyük destekçisi konumundaki ABD Başkanı Biden'ın geri adımı ülkenin gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

Biden geçtiğimiz haftalarda İsrail saldırılarında ölen sivillerin sayısına inanmadığını açıklamış, Biden'ın sözlerine dünyadan tepki yağmıştı

Fox New, Biden'ın bu sözlerinden dolayı özür dilediğini yazdı.

'Biden, Hamas'ın ölü sayısını sorguladığı için Müslüman Amerikalı liderlerden özür diledi' başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi;

'Başkan Joe Biden'ın Gazze'deki ölü sayısı rakamlarının doğruluğunu açıkça sorguladıktan sonra birçok önde gelen Müslüman Amerikalı liderden özür dilediği bildirildi.'

Haberin Devamı

Aynı habere göre, Biden, Gazze'de bildirilen ölümlerle ilgili 25 Ekim'deki yorumlarının ertesi günü beş Müslüman Amerikalı liderle görüştü.

Biden gruba 'Özür dilerim. Kendi adıma hayal kırıklığına uğradım' dedi.

ABD basını Biden ile görüşen Müslüman Amerikalı liderlerin onu Filistinlilere daha fazla empati göstermeye çağırdığını, Biden'ın toplantı sonunda katılımcılardan birine sarıldığı yazdı.

Haftalardır süren savaşta Gazze'de aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 14 binden fazla Filistinli öldürüldü.

Beyaz Saray, Fox New'in yorum talebine yanıt vermedi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!