Gazze baskını sonrası Barak’a istifa çaÄŸrısı

Güncelleme Tarihi:

Gazze baskını sonrası Barak’a istifa çağrısı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 00:00

Emekli Amiral ve İsrail Gizli Servisi Eski Başkanı Ami Ayalon, ülkenin Savunma Bakanı Ehud Barak'a, Gazze'ye giden yardım filosuna yapılan baskının sonuçlarıyla ilgili sorumluluğu alması ve istifa etmesi çağrısına bulundu.

Haberin Devamı

Jerusalem Post gazetesinin İsrail Radyosu'na dayandırarak verdiği habere göre Ayalon, hükümetin "karar alma sürecinde başarısız" olduğunu söyledi. Habere göre Ayalon, "[Gazze'ye uygulanan abluka] hedefe ulaşmak için bir araç olmaktan çıkarak, siyasi amaç haline geldi" açıklamasında bulundu.

 

Ayalon ayrıca Barak'ı, uluslararası toplumun İsrail siyasetine desteğini dikkate almadan, güce dayalı bir politika sürdürdüğü için eleştirdi ve istifaya çağırdı.

 

Gizli Servis Eski BaÅŸkanı'ndan sert açıklamaların geldiÄŸi bu dönemde, Paris gezisi planlayan Barak'ın bu planını iptal ettiÄŸi açıklandı. Barak'ın ofisinden yapılan açıklamada, hükümet tarafından Gazze'ye yardım götüren filoya yaptığı baskını araÅŸtırmak için yeni komisyon kurulurken, Savunma Bakanı'nın İsrail'de bulunacağı bildirildi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!