Gates: Komşuları Rusya için tehdit değil

Güncelleme Tarihi:

Gates: Komşuları Rusya için tehdit değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 01:41

Haberin Devamı

Ukrayna'nın NATO'ya üye olması konusunun tartışıldığı 2 günlük NATO toplantısı dolayısıyla Estonya'nın başkenti Tallinn'de bulunan Gates, Estonya Başbakanı Andrus Ansip ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, “Rusya'nın, egemen bir ülkenin Batı ile tam olarak bütünleşme arzusunu engellemesine gerek yok. Bu ülkelerin böyle yapmaları Rusya için bir tehdit değildir”diye konuştu.

Ansip de basına yaptığı açıklamada, NATO'nun, “üye ülkelerden birine yapılmış bir saldırının tüm üyelere karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul edileceği” şartını getiren güvenlik teminatları çerçevesinde Baltık ülkelerini koruyacağından emin olduğunu dile getirdi. Ansip “NATO'nun tüm üyelerini korumayacağına inanmak için bir neden bulunmuyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Baltık denizindeki diğer komşuları olan Letonya ve Litvanya ile birlikte 2004 yılında 26 üyeli NATO'ya dahil olan Estonya, Rusya'nın ağustos ayında Gürcistan'da başlattığı, 5 gün süren savaşın ardından NATO'dan daha büyük güvenlik garantileri istiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!