Gallerli kurtarma görevlisi: “Daha önce böyle bir şey görmedim”

Güncelleme Tarihi:

Gallerli kurtarma görevlisi: “Daha önce böyle bir şey görmedim”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2023 15:55

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'de arama kurtarma çalışmalarına katılan Güney Galler itfaiye ekip lideri Emma Atcherley, arama kurtarma çalışmaları sırasında yaşadıklarını anlatarak, “Daha önce böyle bir şey görmedim. Çok mutsuz ve umutsuz insan var, yıkım çok büyük” dedi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dünyanın farklı noktalarından gelen ekipler arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Galler’in Güney Galler bölgesinden gelen ekipler de arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Güney Galler itfaiye ekip lideri Emma Atcherley, ekiplerin 4 farklı noktada çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Atcherley, “Ekipler 6 kişiyi kurtardı. Buradaki hasar inanılmaz büyük. Çok sayıda bina tamamen yerle bir oldu. Burada sevdiklerinden haber bekleyen o kadar çok insan var ki, geriye hiçbir şeyleri kalmadı” diyerek, afet bölgesinde yaşadıklarını anlattı.

"BURADA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR"

“Burada yapılacak çok iş var” diyen Atcherley, ekiplerin aralıksız çalışmaya devam ettiğini dile getirdi. Atcherley, “Daha önce böyle bir şey görmedim. Çok mutsuz ve umutsuz insan var, yıkım çok büyük” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin Kent şehrinden gelen ekipler de bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Kent itfaiye ve kurtarma servisi görevlileri yaşadıklarını anlattı. Jim adlı görevli, “Büyük bir şehir tamamen enkaza dönmüş” dedi. Martin adlı bir başka yetkili de, “Benzer bir durumla daha önce hiç karşılaşmadım. Bu durumu, birine kelimelerle anlatabileceğimi sanmıyorum. Tüm şehir yıkılmış” diye konuştu.

Brand adlı İngiliz görevli ise, bir köpeğin gösterdiği tepki sayesinde bir kadını kurtardıklarını anlattı.

Gallerli kurtarma görevlisi: “Daha önce böyle bir şey görmedim”

ALMANYA ESKİ CUMHURBAŞKANI: GÖRDÜĞÜM EN KORKUNÇ DEPREM

Haberin Devamı

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hamburg Türk Toplumu (TGH) tarafından organize edilen panele konuşmacı olarak katıldı. Deprem felaketinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan panelde soruları cevaplayan Wulff, deprem başta olmak üzere gündemdeki konular üzerine açıklamalar yaptı. Dünyanın hiçbir yerinde, Türkiye’ye gittiği zamanki kadar kendisini tanıyan ve bağlantı kuran başka bir ülke olmadığını belirten eski Cumhurbaşkanı, “Bunun nedeni, Almanya’da yaşayan Türklerin olması ve Türkiye’de akrabalarının olmasından kaynaklıyor” dedi.

Deprem faciası hakkında da üzüntülerini dile getiren Wulff, “63 yaşındayım ve bu yaşa kadar gördüğüm en korkunç deprem buydu. Japonya’da da depremler çok oldu. Japon dostlarım da var ama böyle şiddetli ve yıkıcı bir deprem duymadım. Bu deprem bizi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü Almanya’da çok sayıda Türk yaşıyor. Bu depremin hasarları bizi gelecek senelerde de meşgul edip ilgilendirecek. Hasarların giderilmesi seneler sürecek. Konteyner ve çadır şehirler kurulacak. Çok paraya ihtiyaç olacak. Almanya hükümetinin, yardım kuruluşlarının Türkiye ile yakın bağlantısından dolayı en fazla maddi yardımda bulunacağını düşünüyorum. Alman halkı ve şirketler de 1 milyon euro üzerinde yardımlarda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!