G.Afrika'da, Hz. Muhammed karikatürlerinin yayınlanması yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

G.Afrikada, Hz. Muhammed karikatürlerinin yayınlanması yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2006 15:30

İslam dünyasında büyük tepkiye neden olan Hz. Muhammed karikatürlerinin Güney Afrika'da yayımlanması mahkeme kararıyla yasaklandı.

Güney Afrika Ulusal Yazıişleri Müdürleri Forumu (SANEF), bazı büyük medya kuruluşlarının karikatürleri yayımlama kararının mahkemece durdurulduğunu açıkladı. SANEF, kararı, yayın öncesi sansür olarak nitelendirdi.
Mahkeme kararının, Transvaal İslam Cemiyeti'nin başvurusuyla alındığı belirtildi.

POLONYA

Polonya Başbakanı Kazimierz Marcinkiewicz, karikatürlerin Avrupa basınında yeniden yayımlanmasını eleştirdi.
Marcinkiewicz, Polonya'da yayımlanan Rzeczpospolita gazetesinin bu karikatürlerden ikisine yer vermesi üzerine yaptığı açıklamada, bunu yalnızca Müslümanlara değil, aynı zamanda dini hoşgörüyü savunanlara karşı saldırı olarak nitelendirdi.
Rzeczpospolita ise, karikatürleri “ifade özgürlüğünü savunmak için” yayımladığını öne sürdü.

ÜRDÜN'DE GÖZALTI

İslam dünyasını rahatsız eden karikatürleri yayımlayan Ürdün'ün Şihan gazetesinin editörü Cihad Momani gözaltına alındı.  Yargı kaynakları, Momani'nin, bugün Savcı Sabir El Ravaşde'nin emriyle gözaltına alındığını duyurdu. Karikatürleri yayımlayan Şihan gazetesinin editörü Momani işten çıkarılmıştı.
Aynı kaynaklara göre, Ürdün Başsavcılığı, karikatürleri yayımlayan El Mihver gazetesi hakkında da soruşturma açtı.
Bu arada, karikatürleri protesto amacıyla Londra'daki Danimarka Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenlendi. Gösteride Danimarka bayrakları yakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!