Fuego acımadı

Güncelleme Tarihi:

Fuego acımadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 00:18

Guatemala’da uzun süredir suskun olan Fuego Yanardağı, önceki gün uyandı! Yanardağın faaliyete geçerek lav ve kül püskürtmesiyle gerçek bir facia yaşandı, ilk belirlemelere göre en az 62 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Orta Amerika ülkesi Guatemala’da önceki gün Fuego Yanardağı’nın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre en az 62 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 300 kişi de yaralandı. İngiliz BBC’nin haberine göre, başkent Guatemala City’nin 40 kilometre güneybatısındaki Fuego Yanardağı, önceki gün yoğun lavla birlikte havaya kaya, duman ve kül püskürttü. Ulusal Felaket Yönetim Kurumu, bir lav nehrinin El Rodeo köyündeki evleri yok ettiğini ve burada 62 can aldığını bildirdi. Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, “En az üç bölgede yıkım olduğunu düşünüyoruz” derken, ulusal acil durum planının uygulandığını açıkladı. Ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edilirken, patlamadan 1.7 milyon kişinin etkilendiği açıklandı.

5.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Ülkede yanardağ patlamasının acısı sarılmadan başkent Guatemala City’nin 105 kilometre güneybatısı 5.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Korku ve paniğe neden olan depremde can ya da mal kaybı olmadı.

Haberin Devamı

LAV VE KÜL ÖLDÜRDÜ
Fuego Yanardağı’nın lav ve dumanlarına rağmen arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgedeki 3 binden fazla kişi tahliye edildi. Kızılhaç personeli, Guatemala ordusu ve polisi de geçici sığınaklar kurmak üzere bölgeye sevk edildi. Görüntülerde yaralıların ve ölenlerin vücutlarının küllerle kaplı olduğu görüldü.

Fuego acımadı

BAKMADAN GEÇME!