FT: Türkiye Lübnan'a 2-3 bin asker gönderebilir

Güncelleme Tarihi:

FT: Türkiye Lübnana 2-3 bin asker gönderebilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 11:04

Financial Times gazetesi, Lübnan’da sağlanacak ateşkesin ardından oluşturulacak uluslararası güce en geniş katılımın 5 bin askerle Fransa’dan beklendiğini, Türkiye’nin de 2 ile 3 bin arasında asker gönderebileceğini belirtti.

İsrail-Lübnan gerginliğinde sağlanan ateşkesin ardından bölgeye gönderilmesi öngörülen uluslararası güç ile ilgili tartışmalar da alevlendi. Financial Times gazetesi, yaklaşık 15 bin askerden oluşması beklenen bu güce en geniş katılımın 5 bin askerle Fransa’dan beklendiği değerlendirmesinde bulundu.

İtalya’nın bu güce 2 ile 3 bin arasında askerle katılmasının düşünüldüğü aktarılan haberde, Türkiye, Malezya, Avustralya, Yeni Zelanda ve İspanya’nın da aynı şekilde katılım sağlamasının beklendiği kaydedildi.

Öte yandan gazetede yayınlanan bir başka haberde, Lübnan’daki eski Birleşmiş Milletler Barış Gücü temsilcisi Timur Göksel’in bölgeye gönderilecek uluslararası güç konusundaki soru işaretlerinin ortadan kalkması için ikinci bir Birleşmiş Milletler kararına ihtiyaç duyulduğunu söylediği aktarıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!