Friends’in ‘Chandler’ı hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Friends’in ‘Chandler’ı hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 07:00

Amerikan komedi dizisi Friends’deki ‘Chandler Bing’ karakteriyle dünya çapında üne kavuşan Matthew Perry, 54 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun evindeki jakuzide boğulduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Friends dizisinde hayat verdiği Chandler Bing karakteriyle televizyon dünyasının en ünlü isimleri arasında yer alan 54 yaşındaki oyuncu Matthew Perry hayatını kaybetti. ABD’li aktör cumartesi günü Los Angeles’taki evinde ölü bulundu. Yıldız oyuncunun evindeki jakuzide boğularak öldüğü bildirilirken, emniyet kaynakları olay yerinde herhangi bir uyuşturucuya rastlanmadığını ve cinayete dair bir belirti olmadığını aktardı.

Friends’in ‘Chandler’ı hayatını kaybetti


TRUDEAU’NUN OKUL ARKADAŞI

1969 yılında ABD Massachusetts’te doğan Perry, anne babasının henüz 1 yaşında boşanmasının ardından Kanada’nın Ottawa eyaletinde annesinin yanında büyüdü. Perry burada, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile aynı ilkokula gitti. Perry’nin ölümü sonrası Trudeau da sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı. Arkadaşının ölümünün “şoke edici ve üzücü” olduğunu söyleyen Kanada Başbakanı “Tüm dünyada insanların onun bize sunduğu neşeyi unutmayacağını biliyorum. Tüm kahkahalarımız için teşekkürler, Matthew. Çok sevildin ve özleneceksin” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ETTİ

Çok sayıda yapımda aldığı küçük rollerin ardından 1994 yılında Friends dizisinde “Chandler” rolünü üstlenen ünlü oyuncu, rekor izlenme oranlarına ulaşan ve birden fazla Emmy kazanan yapımla dünyaca ünlü şöhrete kavuştu. Hiç evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan oyuncu, Frineds ile gelen şöhretin ardından uzun yılllar alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele etmişti. Perry, yıllar içinde 15 kez rehabilitasyona girmiş, alkol ve uyuşturucunun midesine verdiği hasar nedeniyle 14 kez ameliyat olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!