Fransadaki sürücü kursunda kadınlara ayrı sınıf uygulaması tartışma yarattı

Güncelleme Tarihi:

Fransadaki sürücü kursunda kadınlara ayrı sınıf uygulaması tartışma yarattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 11:32

Fransa’da bir sürücü kursunun kadınlar için ayrı sınıf oluşturmak istemesi ve bu yöndeki sosyal medya reklamları tepki çekti.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Belediye Başkanı Bernard Perrut bu girişime karşı olduğunu ifade ederken, kurs yöneticileri, bu yönde çok sayıda talep aldıklarını belirterek kendilerini savundu.

Sürücü kursu, 22 Ağustos’ta tesisin açılışını duyururken, ‘Villefranche-sur-Sa’ne Müslümanlar’ Facebook sayfasında, derslerde kadınlar için ayrılmış bir sınıf olacağı duyurusu yayınlandı. Sürücü kursu yöneticisi kadın eğitmen sayfada, “Sürüş dersleri kadınlar için özel olarak benim tarafımdan yapılacaktır” cümlelerini paylaştı.

BU TÜR UYGULAMALARA KARŞIYIZ

Belediye Başkanı Bernard Perrut, yayınladığı açıklamada, sürücü kursunun belediyenin adını taşıdığını ve bunun kendileri için ‘üzücü bir sürpriz’ olduğunu belirtti. Perrut, kentteki kamu tesislerinde kadın ve erkek herhangi bir ayrımın söz konusu olamayacağını, cumhuriyetin değerlerine sadık kalarak, toplumsal cinsiyet eşitliği için sakınca içeren bu tür uygulamalara karşı olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Sürücü kursu yöneticisi Sarah Bakar ise “Ben talebi karşılamak ve satış yapmak için buradayım. Burada bir ticari bir konu ve talep var” açıklamasını yaptı.

BAKMADAN GEÇME!