Fransa’yı sarsan polis dayağına otosansür

Güncelleme Tarihi:

Fransa’yı sarsan polis dayağına otosansür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2005 00:00

Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinde patlak veren olayların 18’inci gününe girilirken, bir şüpheliye dayak attıkları iddiasıyla yargılanan polisler ve olayı görüntüleyen France 2 kanalının bu görüntüleri iki bültende yayınladıktan sonra yayından çekmesi ülke gündemine yerleşti.

Görüntülerin Fransa’da şok etkisi yaratması üzerine İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy hemen bir açıklama yapmış, olaya karışan polislerin açığa alındığını ve yargılanacaklarını açıklamıştı. France 2 kanalında ise söz konusu haberle ilgili olarak bir ’buharlaştırma politikası’ izlendi. Görüntülerin iki bültende yayınlanmasının ardından, bu görüntüyü kaçıran ve tekrar izlemek isteyenler kanalın otosansürüyle karşılaştı.

Liberation gazetesi, kanalı olayların başından bu yana izlediği aşırı tedbirli tutumundan dolayı eleştirirken, France 2 Haber Yönetmeni Arlette Chabot’nun şu sözlerine yer verdi: ‘Bu görüntülerin çarpıtılmasını istemedik. Riskli bir hafta sonu öncesinde olayları daha da vahim hale getirecek bir yarışa girmek istemedik. Siyasi bir baskı ya da sansür gelmedi.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!