Fransa’ya salyangoz ihracatı

Güncelleme Tarihi:

Fransa’ya salyangoz ihracatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 11:29

Zonguldak’ın Devrek İlçesi’ne bağlı Çaydeğirmeni Beldesi’nde kurulu salyangoz işleme fabrikasından, Fransa'ya 1 milyon 300 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Nisan ve mayıs aylarında Zonguldak, Bartın, Bolu ve Kastamonu’da nemli bölgelerdeki yeşil alanlardan toplanan kara salyangozları Çaydeğirmeni Beldesi’nde bulunan Ayanoğlu Salyangoz Fabrikası’na getiriliyor. Fabrikada işlenerek şoklanan salyangozlar Eylül, Ekim ve Kasım aylarında Fransa’ya ihraç ediliyor. Kalsiyum, magnezyum ve fosfor bakımından zengin olan salyangoz Fransa’da özellikle Noel’de büyük rağbet görüyor.

1997'de kurulan ve tüm üretimini Fransa'ya ihraç eden fabrikanın sahibi Sadık Ayanoğlu, bu yıl yaptıkları bin ton salyangoz ihracatı karşılığı ülkeye 1 milyon 300 bin dolar döviz kazandırdıklarını söyledi.

İhracatın devam ettiğini belirten söyleyen Ayanoğlu, “Salyangozları iki ayrı soğuk hava deposunda şoklayarak saklıyoruz. Fransızlar Noel öncesi talepte bulundukları için salyangozları Eylül, Ekim ve Kasım aylarında bu ülkeye gönderiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!