Fransa’daki okullarda cinsiyet eşitliği dersine tepki

Güncelleme Tarihi:

Fransa’daki okullarda cinsiyet eşitliği dersine tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2014 01:31

Fransa’da cinsellikle ilgili tartışmalı bir eğitim programı uygulamaya girince, çoğu Arap ve Türk olan muhafazakâr Müslümanlar ile bazı Hıristiyan aileler çocuklarını okula göndermedi.

Haberin Devamı

FRANSA’da büyük tartışma yaratan “eşcinsel evlilik” yasasının ardından bu kez “toplumsal cinsiyet teorisi” halkı böldü. Fransız hükümeti, “cinsiyet ayrımına ilişkin önyargıları” gidermek için “Eşitliğin ABCD’si” adlı bir programı eğitim sistemine dahil etmek üzere düğmeye bastı. Arap kökenli sinemacı ve yazar Farida Belghoul, “eşcinselliği özendirdiği ve cinsel farklılıkları çocukların beyninden silen ‘toplumsal cinsiyet teorisi’ni yaymaya çalıştığı” iddiasıyla yeni eğitim programına karşı boykot çağrısı yaptı. Çoğunluğu Müslüman olan birçok ailenin çocuklarını okula göndermemesi şok etkisi yarattı.

MASTÜRBASYON İDDİASI

Strasbourg’un yanı sıra Paris’in en hassas mahallelerinde 100 kadar okulda boykot uygulandı. Sosyal medyada yaygınlaşan eyleme Civitas gibi aşırı Katolik dernekler ve Christine Boutine gibi Katolik siyasetçiler destek veriyor. Bir okul müdürüne göre velilere gönderilen cep telefonu mesajlarında, “Ayda bir gün çocuklarınızı okula göndermeyin. Yoksa 2014 yılından itibaren kreşlerde bile çocuklarınıza nasıl mastürbasyon yapıldığını uygulamalı olarak gösterecekler” deniliyor.

Haberin Devamı

‘Cumhuriyet’in değeri’

BİR okul müdürü, “Elbette boykotçuların iddiaları korkunç birer yalan. Çocuklarını protesto için okula göndermeyenlerin çoğu Türk, Arap ve Roman. 30 yıllık meslek hayatımda böyle şey görmedim” dedi. Şimdilik yalnızca pilot okul olarak seçilen 275 anaokulu ve ilkokuldaki 600 sınıfta başlayan programda, “Kızlar pembe, erkekler mavi sever” ve “Kızlar bebekle, erkekler arabayla oynar” yahut “Kızlar etek, erkekler pantolon giyer” gibi kalıplar sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanı Vincent Peillon mecliste, “Biz sadece cumhuriyetin kadın-erkek eşitliği değerini çocuklarımıza öğretiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!