Fransa Başbakanı'nın Şampiyonlar Ligi finaline makam uçağıyla gitmesine sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Fransa Başbakanının Şampiyonlar Ligi finaline makam uçağıyla gitmesine sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 01:00

FRANSA Başbakanı Manuel Valls’in iki oğluyla Berlin’de oynanan UEFA Şampiyolar Ligi finaline makam jeti ile gitmesi ile başlayan tartışma giderek kızışıyor.

Haberin Devamı

Muhalefet partilerinin, vergi mükelleflerinin parası ile taraftarı olduğu Barcelona ve Juventus arasındaki maça bir de çocuklarını alarak gitmesi konusundaki eleştirileri sürüyor.

PLATINI: BEN DAVET ETTİM
Fransa’daki tepkiler üzerine tartışmaya UEFA Başkanı Michel Platini de dahil oldu. FIFA başkanlığına adı geçen Platini, Valls’in Berlin’deki maç öncesi gelecek yıl Fransa’nın ev sahipliğini yapacağı Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili detayları ve futbolda son dönemde gündeme gelen şike iddialarını görüşmek üzere görüşmek için talepte bulunduğunu söyledi.

Platini, Valls’i resmi görüşmeye kendisnin davet ettiğini belirtti.

Yaşanan olayın ardından Elabe şirketi tarafından gerçekleştirilen ankette Fransızların yüzde 77'si Valls'ın maça gitmek için Başbakanlık uçağını kullanmasını 'şok olduk' ifadeleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

'MUHALEFET: AHLAKİ DEĞİL'
Valls'ın Başbakanlık uçağını kullanmasına muhalefetten sert tepki geldi. Nicolas Sarkozy döneminin Aile Bakanı ve AP milletvekili Nadine Morano, “Tabi yabancı bir ülke ekibini desteklemek için Berlin'e gitmenin bir aciliyeti var” diye eleştirdi. Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyetçiler(PR) Milletvekili Thierry Mariani de Fransa Başbakanı'nın iki yabancı ekip arasındaki maçı izlemek için devlet imkanlarını kullanmasının ahlaki olmadığını söyledi.

'BAŞBAKAN TUTARI GERİ ÖDESİN'
Valls'ın Başbakanlık uçağıyla Berlin'e gidiş-dönüş tutarının 20 bin Euro olduğu belirtildi. Le Parisien gazetesinin düzenlediği ankete katılanların yüzde 90'ı, Valls'ın bu tutarı geri ödemesi gerektiğini savundu. Başbakanlık kaynakları, ziyarette delegasyonda yer alan ekibin yanı sıra 12 kişilik yer kaldığını, Valls'ın çocuklarının ayrı bir masarafa neden olmadığını açıkladı.

13 Ağustos 1962 İspanya doğumlu olan Manuel Valls'ın fanatik Barcelona taraftarı olduğu biliniyor.

BAKMADAN GEÇME!