Fotoğraflar ABD heyetine gösterildi

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflar ABD heyetine gösterildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 00:56

Washington’a giden üst düzey Türk heyeti, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford başkanlığındaki heyetle görüştü. Görüşmede, Türk istihbarat birimlerinin tespit ettiği, hem kamuoyuna yansımış hem de yansımamış Suriye’deki Amerikan askerlerinin PYD/YPG’lilerle ile birlikte hareket ettiklerini gösteren fotoğraflar Amerikan heyetine verildi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın kritik ABD ziyareti öncesi geçen hafta Washington’a giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın’dan oluşan Türk heyeti, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford başkanlığındaki heyetle bir görüşme yaptı. Görüşmede, Türk istihbarat birimlerinin tespit ettiği, hem kamuoyuna yansımış, hem de yansımamış Suriye’deki Amerikan askerlerinin PYD/YPG güçleri ile birlikte hareket ettiklerini gösteren fotoğraflar Amerikan heyetine verildi.

SURİYE’NİN BÜTÜNLÜĞÜ

Görüşmede terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin Menbiç, Afrin ve Kobani bölgelerini elinde tutmasının koalisyon gücü ile müttefikler tarafından da dile getirilen “Suriye’nin toprak bütünlüğü” anlayışına aykırı bir tutum olduğu vurgulandı. PYD/YPG’nin Afrin’de Rusya ile yakın temas içinde bulunmasına dikkat çekilerek, bu durumun da Suriye’nin bölünmesini hızlandıracağına vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

RAKKA OPERASYONU

Türk heyeti Rakka’ya yönelik operasyonda da PYD/YPG güçleri yerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve TSK’nın destek verdiği ılımlı muhaliflerle işbirliği yapılması gerektiği mesajını “Fırat Kalkanı Harekâtı’nda DEAŞ’a karşı elde edilen başarıyı örnek göstererek” verdi. Türk heyeti, Türkiye’nin özellikle Suriye’nin kuzeyinde “Kürt devleti” oluşumuna yol açacak bir gelişmeye izin vermeyeceğini vurguladı. Rakka’ya yönelik operasyonda PYD/YPG ile işbirliğinin sürmesi halinde TSK’nın bu operasyona destek vermeyeceğinin altı çizildi. Görüşmede PYD/YPG’ye verilen silahların PKK’nın eline geçerek Türkiye’ye karşı kullanıldığı da vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!