FÖTEV NdS’ye belgeyi eyalet bakanı verdi

Güncelleme Tarihi:

FÖTEV NdS’ye belgeyi eyalet bakanı verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 13:34

Almanya’nın Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTEV NdS) ‘Träger der Jugendhilfe’ belgesini alan ilk göçmen derneği oldu. Eyaletin Sosyal İşler Bakanlığı, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarından dolayı FÖTEV’e bu belgeyi verdi.

Haberin Devamı

FÖTEV NdS Başkanı Seyhan Öztürk’e belgeyi veren Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler Bakanı Cornelia Rundt, şunları söyledi: “Türk Veli Dernekleri Federasyonu’nun çalışmalarını yakından takip ediyorum. Federasyon ve bağlı olan dernek yöneticileri gönüllü çalışıyor. Kendilerine gönüllü eğitim elçileri diyebiliriz. Anaokullarında ve diğer okullardaki çalışmalarını başarılı buluyorum. İlk aldıkları projeyle yeni dernek kurma çalışmalarının yanı sıra, mevcut derneklerin altyapılarının oluşturulması çalışmaları başarıyla bitirdiler. Yeni projeyle de okullarda veli çalışmalarını yapacaklar. Bu projeyi de başarıyla bitireceklerine inancım tamdır. FÖTEV NdS’nin gençlik konusunda bundan sonra daha başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum.”

FÖTEV NdS’ye belgeyi eyalet bakanı verdi

Haberin Devamı

YENİ DERNEKLER KURULACAK

Başkan Öztürk de, “Federasyonumuz 2012 yılında kuruldu. Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED) ve Pariätischen Wohlfahrtsverband gibi çatı kuruluşlarının üyesiyiz. Şimdilik 10 dernek üyemiz var. İlsede, Peine ve Braunschweig’da yeni dernek kurma çalışmalarımız devam ediyor. Yeni projemizle okullarda velilerimize yönelik bilgilendirme çalışmalarımız olacak. Bunun için tüm planlamamızı bitirmiş durumdayız” dedi.
FÖTEV NdS’ye ‘Träger der freien Jugendhilfe’ belgesinin verildiği törene Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Hans-Joachim Heuer, projelerden sorumlu Katherina Harms, FÖTEV NdS Başkan Yardımcısı Ekrem Sağır, Muhasebeci Kadir Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Şanlı da katıldı.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!