Forza Efe

Güncelleme Tarihi:

Forza Efe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 21:49

Eski Başbakan Berlusconi’nin partisi Forza Italia ile ittifak yapan yine sağcı İtalyan partisi Partito Liberale, yerel seçimlerde, Milano’nun en ünlü travesti seks işçisi Efe Bal’ı ‘danışman’ statüsünde aday gösterdi. Bal seçilirse, Milano sokaklarında büyük sorun yaratan seks işçileri için çalışacak.

Haberin Devamı

Ünlü Türk travestisi ve Milano’nun en çok kazanan seks işçisi Efe Bal’ın, 5 Haziran’da yapılacak yerel seçimde sağcı parti Partito Liberale’den aday gösterilmesi, İtalyan medyasında da büyük yankı buldu.

Teklifi büyük bir memnuniyetle kabul eden ve seçim kampanyası için hazırlıklara hemen başlayan Bal, Hürriyet’e şu bilgileri verdi:

İLK KEZ BİR TÜRK ADAY

“Partito Liberale ve diğer sağ partiler, yerel seçime Berlusconi’nin partisi Forza Italia ile ittifak yaparak ‘Le Destra’ yani Sağcılar adıyla koalisyon halinde giriyor. Hepimizin tek belediye başkan adayı, Stefano Parisi. Bugüne kadar Milano’da ilk kez bir Türk vatandaşı yerel seçimlerde aday gösterildi. Belediye başkanı adayı değilim, kazanırsam danışmanlık görevine getirileceğim. Ben bir seks işçisiyim. Vergi verebilmek ve bir gün emekli olmak istiyorum, ‘Eşcinsel çiftlere yasal haklara evet’ sloganlı seçim afişlerim Milano cadde ve sokaklarında.”

Haberin Devamı

Forza Efe

PREZERVATİF DAĞITACAK

Bal, Milano sokaklarında çok fazla seks işçisi çalıştığını, bunun kent sakinleri için büyük sorunlar yarattığını söylüyor ve ekliyor:

“Milano’nun daha temiz, daha sakin, daha güvenli bir kent olması gerekiyor. Bu sorunu yerel seçim gündemine ekleyen Partito Liberale, çözüm için seks işçisi Efe’den yardım istedi. Bu çok önemli bir olay.”

Efe Bal, İtalyanların politikadan nefret ettiğini, bu nedenle seçimlerde de çok az oy kullanıldığına da dikkat çekiyor. Bu az oyların en çoğunu almayı umuyor. Seçimi kazandığında yapacaklarını da şöyle anlatıyor: “Seks işçilerinin Milano sokaklarında geceleri yarattığı dağınıklık ve gürültü sorununu çözeceğim. Kazançlarını vergilendireceğim. Onlara sosyal imkânları sağlamak, hasta olanlara başka iş imkânları sunmak, çalışmak isteyenlere hastalıktan korunma yollarını öğretmek, bedava prezervatif dağıtmak istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!