Flört eden erkeğe özel ceza

Güncelleme Tarihi:

Flört eden erkeğe özel ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 15:51

Kamuya açık yerlerde kadınlarla flört eden erkeklere özel bir ceza geldi. Yer Suudi Arabistan...

Haberin Devamı

Yer Suudi Arabistan olunca, kadın-erkek ilişkileriyle ilgili cezalara bir yenisi eklendi. Para da hapis cezasıyla kalınmıyor. Kırbaç, el kesme, göz oyma, hatta idam bile söz konusu.

Şimdi ise erkeklere özel bir ceza gündemde. Kamuya açık alanlarda kadınlarla flört eden erkeklerin saçları kesilecek. Ülkenin kuzeyindeki bir bölgenin valisi, yetkililere "kamuya açık alanlarda kadınlarla flört eden erkeklerin" saçlarının kesilerek cezalandırılması talimatını verdi. Suudi Arabistan'da kadınların ve erkeklerin kamusal alanda bir araya gelmeleri zaten pek mümkün değil. Bu konuda katı kurallar uygulanıyor.

Suudi Arabistan'daki gazetelerin haberlerinde, kuzeydeki El-Caf bölgesi Valisi Prens Fahd bin Bedr'in, Skaka'da uzun saçlı bir grup erkeğin, kız öğrencileri "rahatsız etmelerinin" ardından polise bu cezayı uygulamaları yönünde talimat verdiği belirtildi.

Ülkedeki din adamları, erkeklerin uzun saçlı olmasının dini açısından sakıncalı olduğunu belirtiyor. Suudi Arabistan'da kadınların ve erkeklerin kamusal alanda bir araya gelmeleri konusunda katı kurallar uygulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!