Flaş gelişme! Barzani'nin yardımcısına hapis cezası istendi

Güncelleme Tarihi:

Flaş gelişme Barzaninin yardımcısına hapis cezası istendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 13:24

 Irak Yüksek Yargı Meclisi, IKBY Başkan Yardımcısı Kosret Resul için 7 yıl hapis cezası istedi.

Haberin Devamı

Irak Yüksek Yargı Meclisi'nin, Iraklı güçleri “işgalci” olarak nitelendirdiği gerekçesiyle Kosret Resul için 7 yıl hapis cezası istediği belirtildi.

Konsey Sözcüsü Abdusettar Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, Resul Ali'nin sözlerinin Irak Silahlı Kuvvetlerine "hakaret içerdiği ve kışkırtmayı teşvik ettiğini" belirtti.

7 yıla kadar hapsi istenen Kosrat Rasul Ali, Celal Talabani'nin ölümünün ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) genel sekreter vekili olarak da görev yapıyordu.

ÇOK SAYIDA İNSAN ERBİL'DE TOPLANDI

AA'nın haberine göre Irak güçlerinin, Kerkük'teki hezimetin ardından Erbil'i de almak için kente doğru hareket etmeye başladığı iddiası üzerine Erbil'de toplanan bir grup vatandaş gösteri düzenledi. Sosyal medya hesaplarında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı basın kuruluşları tarafından Kerkük'te ayaklanma başladığına yönelik haberler ise yalanlanıyor.

Haberin Devamı

IKBY Dışişleri Bakanı Falah Mustafa Bakır, "Hiçbir zaman Irak ordusu ile savaşma niyetinde olmadıklarını" söyledi. Kerkük'te bulunan Irak Türkmen Cephesi temsilciliğine saldırı düzenlendi. IKBY, pazartesi gününden beri 100 bin Kürt kökenli kişinin Kerkük'ten kaçtığını aktardı.
Erbil'in en işlek caddelerinden İskan'da bir araya gelen onlarca kent sakini, Irak güçlerinin kente doğru harekete geçtiği iddiasına karşı gösteri düzenleyip, ellerindeki otomatik silahlarla havaya ateş açmaya başladı.

Caddede toplanan ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrakları taşıyan grup, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve Haşdi Şabi karşıtı slogan attı. Göstericilerin kesintisiz bir şekilde havaya ateş açması nedeniyle olay yerine gelen emniyet güçleri, silah taşıyan vatandaşları gözaltına aldı.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!