FKÖ teknokratlar hükümeti teklifini reddetti

Güncelleme Tarihi:

FKÖ teknokratlar hükümeti teklifini reddetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2023 07:00

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), işgal altındaki Batı Şeria ve İsrail’in saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nin savaş sonrası yönetimi için ‘kendi sorumluluğu dışında’ teknokrat bir hükümetin kurulması önerisini reddettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi, Filistin devletinin bölünmez bir parçasıdır. Herhangi bir siyasi çözüm, başkenti Kudüs olan tüm Filistinli topraklarını kapsamalıdır” ifadelerini kullandı.

MISIR ÖNERMİŞTİ

Amerikan The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, Mısır, çatışmalara ara verilmesini, İsrailli rehinelerin serbest bırakılabilmesi karşılığında İsrail’deki hapishanelerde tutulan 140 Filistinli tutuklunun salıverilmesini öngören bir plan hazırladı. Planın ikinci aşamasında, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde Hamas ve diğer Filistinli gruplardan oluşan teknokrat bir geçiş hükümetinin kurulması belirtiliyor. Öte yandan İsrail’in savaş kabinesi de Mısır’ın geçici ateşkes ve esir takası anlaşması planını dün görüştü.

 

BAKMADAN GEÇME!