Filistinli komutana esrarengiz suikast

Güncelleme Tarihi:

Filistinli komutana esrarengiz suikast
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Kudüs yakınındaki Filistin mülteci kampında patlayan bir bomba Filistin Kurtuluş Örgütü'nün bel kemiği El Fetih'in önde gelen liderlerinden Sami Malabeh'in ölümüne yol açtı. Filistinliler saldırıdan İsrail gizli servisi Mossad´ı sorumlu tuttu. İsrail ise sessiz.

El Fetih yetkilisi, ''Sami Malabeh'in gece geç saatlerde büyük ihtimalle Kalandiya kampı içinde bir yere çağırıldığını ve kendisini yok etmek için patlayıcı maddeyle yüz yüze gelmesinin sağlandığını'' bildirdi.

Yetkili, Malabeh'in bilhassa yüzünün ve ellerinin yandığını, ancak maktulün o sırada yalnız olması sebebiyle patlamanın mahiyetini bilmediklerini duyurdu.

İsrail'in sağcı Likud (Birleşik) partisi genel başkanı Ariel Şaron'un 28 Eylül'de Haremüşşerif'i ziyaretiyle patlak veren ve çocuk yaştakiler dahil çoğu Filistinli 335 kişinin öldüğü çatışmaların durdurulmaya çalışıldığı aşamada, İsrail ordusu Malabeh'in ölümü üzerine bir yorum yapmadı.

El Fetih, en az 19 mensubunun, İsrail güvenlik birimlerince planlı biçimde öldürüldüğünü belirtiyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Şlomo Ben-Ami, Filistinli yetkililerle gece geç saatlere kadar süren son temaslarında tedhişin azaltılması vebarış görüşmelerinin yolunun açılması için çabaların sürdürüldüğünü bildirdi, ancak somut sonuça ilişkin bir işaret alınamadı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Bu aada Gazze Şeridi'ndeki Refah kasabası yakınlarında bugün 2 Filistinli öldürüldü.

Filistin kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze'yle İsrail arasındaki geçiş noktası yakınlarında çatışma çıktı. İsrail askerlerinin ateşiyle 2 Filistinli can verdi, 1 Filistinli ağır yaralandı.

Yine Gazze Şeridi'nde bu sabah Yahudi göçmen çocuklarını taşıyan 2 okul otobüsüne Filistinlilerin ateş açtığı bildirildi.

İsrail askeri kaynaklarına göre, otobüslere, Neve Dekalim Yahudi yerleşkesi yakınlarında ateş edildi. Bazı mermiler otobüslerden birinin zırhını deldi, ancak olayda can kaybı olmadı, kimse yaralanmadı.

Aynı kaynaklar, Filistinlilerin dün gece de Gazze Şeridi'nde 5 Yahudi yerleşkesine ateş açtıklarını kaydettiler. Kurşun yağmurunda ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!