Filipinler'de korkunç katliam: 46 ölü

Güncelleme Tarihi:

Filipinlerde korkunç katliam: 46 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 11:25

Filipinler'de silahlı kişilerin kaçırdığı siyasetçi ve gazetecilerden 22'sinin daha cesedi bulundu. Böylece ölü sayısı 46'ya çıktı. Dün de 24 kişinin cesedi bulunmuştu. Katliam sonrası hükümet bölgede olağanüstü hal ilan etti.

Haberin Devamı

BÖYLE VAHŞET AZ GÖRÜLÜR

Polis yetkilisi Josefino Cataluna, ülkenin güneyinde Ampatuan kasabasında bir toplu mezarda 26 kiÅŸinin daha cesedinin bulunmasıyla öldürülenlerin sayısının 46'ya yükseldiÄŸini söyledi.    Â

Yetkililer en az beş kişinin hala kayıp olduğunu bildirdi. Filipinler'in güneyindeki, kabileler arası şiddetin de hakim olduğu bölgede dün yaklaşık 100 silahlı saldırgan, yaklaşık 50 kişinin bulunduğu bir seçim konvoyuna saldırmıştı. Konvoyda 2010'da yapılacak devlet başkanlığı seçimleri çalışması yapan politikacıların yanında gazeteciler de bulunuyordu.

Filipinler'de Bluan kasabası belediye başkan yardımcısı İsmail Mangudadatu'nun seçim konvoyundakiler, silahlı kişilerce rehin alınarak dağlık bir bölgeye götürülmüştü.

Devlet Başkanı Gloria Macapagal Arroyo, Maguindanao, Sultan Kudarat vilayetleri ile Cotabati kentinde olağanüstü hal ilan etmişti. Olağanüstü hal uygulamasının asker ile polise şiddeti önleme ve düzeni sağlama olanağı sağlayacağı bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!