Felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 11:38

Avustralya günlerdir sel felaketiyle mücadele ediyor. Fransa ve Almanya'nın toplamından daha geniş bir alanda etkili olan sel sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 36 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA'DA SEL FELAKETİ/FOTO GALERİ

Avustralya'nın kuzeydoğu kesiminde 900 bin kilometrekarelik alanda etkili olan sel felaketi 200 bin kişiyi zor durumda bıraktı. Selden en çok etkilenen şehir ise 75 bin nüfusla Rockhampton şehri oldu. Avustralyalı yetkililer sel felaketi sonrasında Rockhampton şehrinin sanki deniz ortasında küçük bir ada şeklinde göründüğünü belirtti. Avustralya ordusu Rockhampton şehrini havadan yiyecek ve giyecek yardımı ulaştırmaya çalışıyor.

SİNEMANIN ÇATISI ÇÖKTÜ: 36 YARALI

Sidney'in batısındaki Bathurst kentinde bir sinemanın çatısının çökmesi sonucu 36  kişi yaralandı. Polis, şiddetli yağışların neden olduğu çökme sonucu 36 kişinin hafif  yaralandığını, içeridekilerin tümünün dışarı çıkarıldığını açıkladı. Ülkenin kuzeydoğusundaki sellerde ölenlerin sayısı da 2'ye yükseldi. Burketown'da iki araç sulara kapılarak sürüklenirken, bunlardan birinde bulunan 41 yaşındaki bir kadın kayboldu ve daha sonra cesedi bulundu. Queensland eyaletinde yaklaşık bin kişi, barınaklara  yerleştirildi.

Haberin Devamı

Yağmurun durmasına karşın okyanuslara dökülen akarsular kabarmaya ve kıyı bölgelerini etkilemeye devam ediyor. Kabaran nehir suları, düşük rakımdaki birçok kasabayı sular altında bıraktı.

Eyalet polis yetkilisi Alistair Dawson, sel sularının tamamen  çekilmesinin ve kurumasının bir ayı bulabileceğini kaydetti.

MİLYARLARCA DOLAR ZARAR

Queensland Eyaleti Başbakanı Anna Bligh, sel sularının temizlenmesinin ve etkilerinin giderilmesinin milyarlarca dolara mal olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!