FBI, babaları bir gecede topladı

Güncelleme Tarihi:

FBI, babaları bir gecede topladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 00:00

ABD’nin ilk siyah Adalet Bakanı Eric Holder’in yönettiği eş zamanlı operasyonda 127 mafya üyesi tutuklandı.

Haberin Devamı

New York başta olmak üzere 10 eyalette önceki gece yapılan seri tutuklamalar, son 30 yılda ülkede yapılan en büyük mafya operasyonu, FBI tarihinin de en büyük operasyonlarından biri kabul ediliyor. 
İtalya’da mafya ailelerini çatısı altında toplayan Cosa Nostra mensuplarının da yakalandığını belirten Bakan Holder, “Tabii ki mafya 1930’lardaki gibi güçlü değil, ancak yine de ülkenin en tehlikeli kişilerini yakaladık” dedi. Mafyanın, “sessiz kal, öten bülbül ölür” kuralının da bozulduğunu vurgulayan Holder, çok sayıda itirafçının konuştuğunu, üzerlerine ses kayıt sistemleri yerleştirerek delil topladığını söyledi. FBI’ın New York Bölge Müdürü Janice Fedarcyk ise, ‘Konuşan ölür’ kuralının artık ölmüş bir mit haline geldiğini ve itirafçıların tanık koruma programına alınacağını belirtti.
Adalet Bakanı’nın verdiği bilgilere göre FBI, New York ve civarında faaliyet gösteren 5 aile, Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese ve Luchese’nin liderleri, orta düzey yetkilileri ve eylemlerde kullandığı kişiler ele geçirildi. Yakalananlar arasında İtalyan Cosa Nostra mafya birliğine mensup 2 kişi de bulunuyor. FBI, mafyaya çalışan 2 sendika üyesi, 2 polis memuru ve bir grup gümrük memurunu da tutukladı. Tutuklananlara, cinayet, gasp, tehdit, haraç, yolsuzluk, kara para aklama gibi 16 ayrı suçlama yapıldı.

Haberin Devamı

Yumruk Jack Dörtgöz Bobby

TUTUKLANAN mafya üyelerinin ilginç lakapları da bulunuyor. ‘Dörtgöz Bobby’ lakaplı Gambino ailesinin lideri Bartolomeo Vernace’nin yanısıra, ‘Araba yıkayıcısı Winny’, ‘Yumruk Jack’, ‘Nakit Johnny’, ‘Küçük Lolipop’ lakaplı liderler de iddianamede.

Peruklu baba

NEW England Eyaleti’nde etkili Patriarca ailesinin eski patronu Luigi Manocchio da tutuklanan isimler arasında. Manocchio, gençliğinde kadın kılığına girerek kaçmasıyla ünlü. Striptiz kulüplerinden haraç almakla suçlanıyor.

İtalyan mafyası kafeste

NEW York kentinde faaliyette bulunan ünlü İtalyan mafya ailesi Gambinolar en büyük darbeyi alan aile oldu. Gambinolar’ın ‘babası’ kabul edilen 61 yaşındaki Bartolomeo Vernace’ye 2 cinayetten dolayı suçlamada bulunuldu. “Dörtgöz Bobby” lakaplı Barlotoleo Vernace, dönemin ‘Baba’sı John Gotti’ye ait kulübün müdavimleri arasında yer aldı. 2002’de Gotti, demir parmaklıklar ardında ölünce yerine de Vernace geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!