Fatih Akın: ‘Kürk Mantolu Madonna’yı çekmek istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Fatih Akın: ‘Kürk Mantolu Madonna’yı çekmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 16:00

Neonazilerin bombalı saldırısında kocasını ve oğlunu kaybeden bir kadını anlattığı ‘Aus dem Nichts’ (Solgun) adlı filmi ‘Bambi Jüri Özel Ödülü’ alan Fatih Akın, yeni çekmek istediği filmi açıkladı.

Haberin Devamı

TÖRENE Hollywood yıldızı Diane Kruger’le birlikte katılan Fatih Akın, ödülünü alırken de ırkçılığı eleştirdi. “Irkçılık iğrenç bir şey” diyen törenin ardından konuştuğu ‘Rheinische Post’ gazetesine yazar Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ adlı romanının filmini yapmak istediğini söyledi. Filmi Türk sanatçılarla çekmek istediğini belirten Akın, “Onlarla siyasi içerikli olmayan filmler çekiyorum. Türk ortaklarımla Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ romanını sinemaya uyarlamak istiyorum” dedi.
‘Solgun’u çekmesine NSU’nun seri cinayetlerinin sebep olduğunu anlatan Akın, polisin 10 yıl boyunca bu cinayetleri aydınlatamadığını, tam tersine Türklerden şüphelendiğini söyledi. Polisin Türklere karşı önyargısının önemli rol olduğuna işaret eden Akın, “Bu önyargılar ve toplumsal ırkçılık, benim bu hikayeyi anlatmama vesile oldu” dedi.
‘Solgun’, ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında Oscar adayı gösterilirken, Diane Kruger ise performasıyla Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Fatih Akın: ‘Kürk Mantolu Madonna’yı çekmek istiyorum

SABAHATTİN ALİ KİMDİR

1907 yılında Gümülcine’de doğan Sabahattin Ali, İstanbul Muallim Mektebi’ni bitirdikten sonra öğretmenliğe başladı. 1928 yılında bakanlık tarafından dil eğitimi için Almanya’ya gönderildi. 1930’da Aydın’da Almanca öğretmenliği yapmaya başladı. Düşüncelerini söylemekten çekinmeyene Sabahattin Ali, komünizm propagandası yapmakla suçlandı. Beraat edene kadar üç ay Aydın Hapishanesi’nde kaldı. 1931’de yine öğretmen olarak Konya’ya gönderildi. Aynı sene, ‘Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya hakaret’ suçundan yargılandı. Bir sene hapis cezasına çarptırılan yazar, Konya Hapishanesi’ne sevk edildi. 1933’ün mayıs ayında Sinop Hapishanesi’ne nakledildi, kasım ayında çıkan afla serbest kaldı.
‘Kuyucaklı Yusuf’, ‘Kürk Mantolu Madonna’, ‘İçimizdeki Şeytan’ gibi değerli romanlara imza atan Sabahattin Ali, tekrar hapse gireceğini anlayınca mahkûmken tanıştığı bir berberin yardımıyla Bulgaristan’a kaçmaya çalışır. İşin içine derin devlet girince, Kırklareli’de kafasına odunla vurularak 1948 yılında öldürülür.

BAKMADAN GEÇME!