Facebook hapse attırdı

Güncelleme Tarihi:

Facebook hapse attırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 24, 2008 02:00

Fas'ta, internetteki "Facebook" sitesinde sahte hesap açarak, kendisini Kral Muhammed'in küçük kardeşi Prens Mulay Raşid olarak tanıtan genç bir mühendis, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Kazablanka'da görülen davada, mahkeme, kendini prens olarak gösteren 27Âyaşındaki Fuad Murtada'nın 900 avro da tazminat ödemesine karar verdi.

       Â

Savcı, sahte bilgi kullanılması ve prensin kimliÄŸinden faydalanıldığıÂgerekçesiyle Murtada'ya baÅŸkalarına örnek teÅŸkil edecek bir cezaÂverilmesini istemiÅŸti.

       Â

Savunma avukatı Ali Emmar, polisin Murtada'ya ifadesini zorlaÂimzalattığını ileri sürerek sanığın serbest bırakılmasını talep etti.

       Â

Emmar, "ABD, Kanada ve Avrupa'da benzeri olaylarda dava açılmıyor.ÂFacebook'da Sarkozy, Bush ve Blair gibi siyasetçilerle spor ve sinemaÂdünyasının yıldızları adına açılmış hesaplar var ve bunların gerçek olupÂolmadığı teyit edilemiyor. Sanık, dolandırıcılık yapmamış, hiç kimseyeÂzararı dokunmamıştır" dedi.

Haberin Devamı

         

3 yıl hapis cezasına çarptırılan bilgisayar mühendisi Fuad Murtada ise,Âprens adına neden hesap açtığı yönündeki soruya, "Onu çok seviyorum. OnaÂherhangi bir zarar vermedim, bu sadece ÅŸakaydı. Masumum" diye konuÅŸtu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!