Eylemcilerin sayısı gün geçtikçe artıyor

Güncelleme Tarihi:

Eylemcilerin sayısı gün geçtikçe artıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 01:19

Ukrayna’da protestoculara karşı aşırı güç kullanılması için polise talimat veren iki yetkili görevden alındı. Yanukoviç’in bu geri adımı Maidan’ı coşturdu.

Haberin Devamı

VİKTOR Yanukoviç yönetiminin AB ile ortaklıktan vazgeçmesine tepki olarak Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Maidan Nezalejnosti’yi (Bağımsızlık Meydanı) iki haftadır terketmeyen göstericiler mutlu... Çünkü Yanukoviç, 20-30 Kasım gecesi polisin göstericilere aşırı güç kullanmasından sorumlu tutulan Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Vladimir Sivkoviç ile Kiev Belediye Başkanı Aleksandr Popov’u dün görevden aldı.

İKİ TARAF DA SOKAKTA

Başsavcı Viktor Pşonka, bu iki ismin “göstericilere karşı güç kullanması için Kiev Emniyet Müdürü’ne baskı yaptığını” açıkladı. Ülkenin en zengin işadamlarının Maidan’a destek vermesinin ardından önceki gece muhalefet liderleriyle bir araya gelen Yanukoviç yumuşasa da, iktidardaki Bölgeler Partisi kendi destekçilerini sokağa döktü. Maidan’a yürüme mesafesinde 60 bin Yanukoviç taraftarı dün gösteri yaptı. Mitinge katılanlara 100 dolar ödediği iddia edildi. Taraflar bugün de karşılıklı gösteriler yapacak. Provokasyon endişesi var. ABD ve AB yetkilileri de bugün Kiev’de olacak.

Buz kalkanı

Haberin Devamı

10-15 bin kişi geceleri Maidan’da kalıyor. Gece eksi 10 dereceye yaklaşan soğuk, olası polis müdahalesini yavaşlatması için su dökülen barikatların önünü buz pistine çeviriyor. Hükümetten iki gündür gelen geri adım sinyalleri herkesi rahatlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!