Eve dönen Lübnanlıları patlamamış bombalar bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Eve dönen Lübnanlıları patlamamış bombalar bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 12:00

İsrail'in Lübnan'a saldırılarının BM kararı gereği kesilmesinin ardından, güney Lübnan'daki evlerine dönmeye başlayanlar yolları doldurdu. Evlerine dönen Lübnanlıları bekleyen en büyük tehlike ise patlamamış bombalar ve top mermileri...

Haberin Devamı

Lübnan'ın İsrail bombalarıyla harabeye döndüğü güney kesimine giden karayolları, bu sabah ateşkesin yürürlüğe girmesiyle binlerce aracın akınına uğradı. Lübnan birlikleri, mültecilerin dönüşünü kolaylaştırmak amacıyla yolların onarımına yardım etmeye başladı.

1 ÇOCUK ÖLDÜ

Ancak Lübnan İçişleri Bakanlığı, Lübnan ordusu patlayıcı araştırması yapmadan önce sivilleri evlerine gitmemeleri yönünde uyardı. Güvenlik yetkilileri, İsrail'in beş hafta süren saldırılarından sonra bölgede patlamamış misket bombaları ve top mermileri olabileceğini belirtti.

Bu arada, bir top mermisinin patlaması sonucu güney Lübnan'daki evlerine dönenlerden bir çocuğun öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU

Evlerinin halen olup olmadığını bilmeden yollara düşen mültecilerin araçlarının, başta Nebatiyeh, Sur ve Sayda olmak üzere güneye giden karayollarında bir kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Kuyruğun, yolların araçların ancak tek şeritte hareket etmesine imkan kıldığı için oluştuğu kaydedildi. Ancak araç konvoyunda bekleyen mültecilerin neşeli oldukları ve kornalarını çalarak zafer işareti yaptıkları belirtildi.
Bazı mültecilerin, evlerini kontrol ettikten sonra daha güvenli olduğu için yeniden kuzeye döneceği bildirildi.
Sur yakınlarındaki bir köyden olan bir mülteci, Reuters muhabirine yaptığı açıklamada, “Evinin ne durumda olduğuna bakacağını; İsrail sözünde durduğu ve ateşkes yerine oturduğu takdirde, ailesini evine götüreceğini” söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!