Evanjelik zikir kampı

Güncelleme Tarihi:

Evanjelik zikir kampı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2006 00:00

ABD’deki İncil kampında köktendinci fikirlerle beyni yıkanıp, radikal İslamcılar gibi eğitim verilen çocukların görüntüleri dehşet yarattı. Bir kadın rahibin "Tanrının askerleri" olarak yetiştirdiği çocuklar, karton Bush maketine tapınıyor, tekkelerdeki zikir ayinlerinde olduğu gibi titreyerek kendilerinden geçiyor, İsa aşkına oluk oluk gözyaşı akıtıyorlar.

ABD’de köktendinci Evanjeliklerin çocuklar için düzenlediği yaz kampından yansıyan görüntüler şok yaratıyor. Jesus Camp (İsa Kampı) adlı belgesel filmin Youtube’daki görüntüleri yeni ’hit’ler arasında. İki hafta önce Orta-Batı’da, dün de Los Angeles’ta vizyona giren belgeselde çocuklar İsa aşkına ağlıyor, Başkan George Bush’un kartondan kesilmiş maketi karşısında dualar ediyor ve şeytanın etkisinden arınmaya çalışıyor. Bazı sahnelerde çocuklar komando giysileri içinde savaş egzersizi yapıyor, titreyerek kendilerinden geçiyorlar. Çocuklara, kendilerinin dışındakiler inançsız olarak empoze ediliyor.

Film hakkında televizyonda haber çıkmasının ardından video görüntüleri Youtube sitesinde hit oldu ve ülke çapındaki medyanın ilgisini çekti.
/images/100/0x0/55eb1221f018fbb8f8a92220


Filmde, ayakta dizilmiş, gözlerini kapatarak kendilerinden geçen ve ellerini havada sallayan çocuklar, tıpkı tekkelerde yapılan zikir ayinlerindeki gibi dini şarkılar okuyorlar ve gözlerinden oluk oluk yaşlar akıyor. Bu gözyaşlarını, başlarındaki kadının onlara "sahte" ve "ikiyüzlü" olduklarını ve şeytanı uzaklaştırmak için ellerini şişe suları ile yıkamalarını söylemesi tetikliyor.

Rachel Grady ve Heidi Ewing tarafından çekilen belgeselde, Kuzey Dakota’daki Devil’s Lake kentinde bulunan "Kids on Fire" adlı yaz kampına katılan üç çocuk kameraya konuşuyor. 10 yaşındaki Tory, "Hıristiyan heavy metal müziğini neden Britney Spears’dan daha fazla sevdiğini açıklıyor. Yatak odasında sıçraya sıçraya dönen kız çocuğu, "Dans ettiğim zaman bunun Tanrı için olduğu anlaşılmalı" diyor.

Filmde gördüklerine tepki gösterenler, kampın kurucusu kadın rahip Becky Fischer’ın genellikle kabaca bir yaklaşımla çocukları "savaşa" hazırlamasının ürkütücü olduğunu söylüyorlar.Talking Heads grubunun solisti David Byrne, yazdığı blogda, "Filmde gördüğüm şey medreselerin Hıristiyan versiyonuydu. Her ikisi de aynı derecede hastalıklı bence" diyor.

Tanrının askerleri
/images/100/0x0/55eb1221f018fbb8f8a92222


İNCİL kampının kurucusu olan Evanjelik kadın rahip Becky Fischer, eğittiği çocukları "Tanrının ordusunun inançlı Hıristiyan askerleri" diye tanımlıyor. Fischer, çocuklara yaptırdığı çalışmaları radikal İslamcıların terörist eğitim kamplarına benzetiyor ve "Bizim gençlerimizin de, aynı İslam davasına hizmet eden gençler gibi kendilerini İsa’nın davasına adamasını istiyorum. Aynı Filistin, İsrail ve Pakistan’dakilerin kararlılığı ile İncil’in müjdesini yaymak için canlarını ortaya koymalarını istiyorum" diyor. YouTube sitesinde filme gösterilen tepkiler arasında "Biri bu kaltağı durdursun" gibi ifadeler yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!