Eski Trump danışmanından hadsiz Türkiye çıkışı

Güncelleme Tarihi:

Eski Trump danışmanından hadsiz Türkiye çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2023 07:00

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde bir ara Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan John Bolton, Türkiye’yi hedef alan bir yazı yazdı.

Haberin Devamı

İngiliz The Telegraph gazetesi için “Batı’nın zayıflığı Putin’in yenilginin pençesinden zaferi kapmasına izin verebilir” başlıklı bir makale kaleme alan Bolton, yazısında, Türkiye’nin Rusya ile ilişkisinden ötürü NATO üyeliğinin sorgulanması gerektiğini öne sürdü.

NATO ÜYELİĞİNİ SORGULADI

Batı yaptırımlarının Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı üzerindeki etkilerini değerlendiren Bolton, “Ekonomik yaptırımlar Rusya’nın ekonomisine zarar verdi, ancak Ukrayna’nın ekonomisi daha kötü durumda” dedi. “Asıl mesele, Batı’nın birliği ve kararlılığı” diyen Bolton, Rusya’nın savaşı sürdürmesinin Batı içindeki gerilimi arttırabileceğini belirtti. Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği için başvurduğunu hatırlatan Bolton, “Ancak Rusya’nın ticari ve askeri ortakları, ne yazık ki Türkiye de dahil olmak üzere, ihtiyaç anında Rusya’yı terk etmedi” ifadesini kullandı. Bolton, “Türkiye’nin NATO üyeliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçilirse gündeme gelmeli” dedi. Trump yönetiminin şahinlerinden olan Bolton radikal söylemleriyle ses getirmiş ve 2019’da Trump tarafından görevden alınmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!