Eski ABD Başkanı yargılanıyor... Dünyanın gözü Trump davasında

Güncelleme Tarihi:

Eski ABD Başkanı yargılanıyor... Dünyanın gözü Trump davasında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2023 07:00

ABD tarihinde ilk kez eski bir Başkan kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle bugün bir ceza mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

İlişki yaşadığı bir porno yıldızına sus payı ödenmesi soruşturmasıyla ilgili suçlanan Eski Başkan Donald Trump, danışmanları ve hukuk ekibiyle toplantı yaptıktan sonra dün Florida eyaletinden davanın görüleceği New York’a gitti. ABD polisi, Amerikan CBS News haber kanalına, Trump’a New York’a giderken ABD Gizli Servisi çalışanlarının eşlik edeceğini söyledi. Trump’ın bugün Manhattan’da yerel saatle 14:15’te (TSİ 21:15) yapılacak duruşmada yetkililere teslim olması bekleniyor.

PARMAK İZİ ALINACAK

Eski Başkan’ın sabıka kaydı için parmak izlerinin alınması, fotoğrafının çekilmesi bekleniyor. Trump destekçilerinin gösteri düzenlemesi beklenirken New York’ta güvenlik önlemleri arttırıldı. Dava ABD kamuoyunu da bölmüş durumda. Halkın bir bölümü bu davayı seçim sürecine yargı müdahalesi olarak görüyor. Diğer bir kesim ise bunu meşru bir süreç olarak nitelendiriyor. Tarihi gün öncesinde Amerikan Washington Post gazetesi, Trump’ın, kendisine bu davayı açan Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg’in Amerikalı Yahudi kökenli liberal milyarder George Soros tarafından fonlandığı iddiasını hatırlattı. Gazete, bu suçlamanın son derece ‘yakıcı’ olduğunun da altını çizdi.

‘BU KAVGAYA HAZIRIZ’

Trump’ın avukatı Joe Tacopina ise duruşma öncesi yaptığı açıklamada “Bu kavgaya hazırız ve onu temize çıkarmak için bu şeyi olabildiğince çabuk halletmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!