Eşcinseller Hillary´yi yılın kişisi seçti

Güncelleme Tarihi:

Eşcinseller Hillary´yi yılın kişisi seçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de eşcinsellerin oluşturduğu bir topluluk arasında yapılan ankette, New York senatörlüğüne seçilen Hillary Clinton, ''yılın kişisi'' ilan edildi.

Merkezi San Francisco'da bulunan ve kendisini ''gay, lezbiyen, biseksüel, cinsler arası topluma hizmet eden bir kuruluş'' olarak niteleyen PlanetOut adlı internet sitesi, 1.7 milyon eşcinselin katıldığı ankette, Hillary Clinton'ın ''yılın kişisi'' seçildiğini açıkladı.

İnternet sitesinin yapımcılarından Jenni Olson, ''Hillary Rodham Clinton, Amerikan gay ve lezbiyenlerine eşit haklar verilmesini destekleyen seçkin bir kişiliktir'' dedi.

Olson, ''sitemizi ziyaret edenler, yılın kişisi olarak Hillary'yi seçtiler, çünkü o bütün gerçek siyasi risklere rağmen, doğruyu yapma cesaretini gösterdi'' diye konuştu.

PlanetOut'u ziyaret eden yaklaşık 1.7 milyon kişi, sitedeki ''Sizegöre gay, lezbiyen, biseksüeller arasında en önemli, esin verici, kural koyucu ve haber olmaya değer kişilik kimdir?'' sorusuna ezici çoğunlukla Hillary Clinton yanıtını verdi.

PlanetOut'a göre Hillary Clinton, New York'taki ''gay gurur yürüyüşüne'' cesaretle katıldığı, ''gay'' haklarını desteklediği ve çalışanlara ayrımcılığın önlenmesi yasasını desteklediği için bu ödülelayık görüldü.

PlanetOut, Hillary Clinton'dan sonra, diğer eşcinsel hakları destekçileri arasında ABD Başkanı Bill Clinton, Başkan Yardımcısı Al Gore ve eşi Tipper ile eşcinsellerin evliliğine imkan tanınan tek eyalet olan Vermont'un valisi Howard Dean'in oy aldığını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!