Esad'la Hariri biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Esadla Hariri biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 22:33

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi kabul etti. Öğleden sonra Şam'a gelen Hariri, Esad ile Teşrin Başbakanlık Sarayı'nda bir araya geldi.

Hariri görüşmede, "Hükümetinin, Suriye ile iki ülke halkının çıkarları doğrultusunda stratejik ve somut ilişkiler kurma isteğinde olduğunu" söyledi.

"İki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi halinde hem Suriye'nin hem Lübnan'ın güç kazanacağını" belirten Hariri, "Lübnan'ın, İsrail'in düşmanca politikalarına karşı Arapların yanında olacağını" ifade etti.

Esad da "Lübnan'ın güvenlik ve istikrarının aynı zamanda Suriye'nin güvenlik ve istikrarı ile eş anlamlı olduğunu" belirterek, bunun tersinin hiçbir şekilde düşünülemeyeceğini söyledi.

"Lübnan'ın güvenlik ve istikrarının sağlanması için Suriye'nin üstüne düşen çabayı göstereceğini" kaydeden Esad, Lübnan içindeki birliğin sağlanmasının önemini vurguladı.

Görüşmede, Suriye ve Lübnan arasındaki tarihi ilişkiler ve bu ilişkileri olumsuz yönde etkileyen faktörler değerlendirildi.

Esad ve Hariri, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi gerektiği konusunda hemfikir olurken, "iki ülke halkları arasındaki kardeşlik ve ortak tarihi yansıtacak yeni süreçlerin başlaması gerektiği" kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!