Esad, Venezuela'da Chavez ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Esad, Venezuelada Chavez ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 12:13

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'e, ABD'ye karşı durduğu ve Filistin mücadelesine destek verdiği için teşekkür etti.

Esad, Latin Amerika gezisi çerçevesinde ilk kez ziyaret ettiği Venezuela'da Devlet Başkanı Hugo Chavez ile bir araya geldi.

Beşşar Esad, gerektiği zamanda sesini çıkaracak cesarette birkaç politikacı bulunduğunu, Chavez'in de dirençli Venezuela imajını yansıttığını belirtti.

İsrail'i ise sert bir dille eleştiren ve İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı kınayan Esad, Filistin direnişine destek verilmesi gerektiğini söyledi.
Esad, İran dahil tüm ülkelerin "nükleer enerji üretme hakkına sahip olduğunu" da bildirdi.

Chavez de "Arap ve Latin Amerika medeniyetlerinin, bu yüzyılda dünyanın özgürleştirilmesinde, dünyanın insanlığı tehdit eden emperyalizm ve kapitalist hegemonyadan korunmasında temel rol oynadığını" ifade ederek, "Suriye ve Venezuela bu mücadelenin öncüleridir" dedi.

İsrail'i ABD'nin suikastçısı olarak nitelendiren Chavez, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a yaptırımların sıkılaştırılması kararını kınayarak, ABD'yi İran'a karşı savaş başlatmama konusunda da uyardı.

Suriye Devlet Başkanı Esad, Küba, Brezilya ve Arjantin'de de temaslarda bulunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!