Esad güçlerine saldırı: 21 ölü

Güncelleme Tarihi:

Esad güçlerine saldırı: 21 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 08:30

Terör örgütü El Kaide’ye yakın bir grubun dün sabaha karşı Suriye’nin İdlib vilayetinin güneyinde Hama’nın kuzeyinde rejim birlikleri ve müttefiklerine yönelik saldırısında 21 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin Sözcüsü Rami Abdülrahman, Hurras el Din grubuna yakın Ensar el Tevhid’in Masasna köyünde rejimin mevzilerine saldırdığını açıkladı. Abdülrahman, bu saldırının Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi anlaşmasından bu yana en ölümcül saldırılardan biri olduğunu belirtti. Ancak söz konusu bölge, İdlib mutabakatı sınırları içinde yer almıyor.

Rusya da çatışmaların Hama’da yaşandığını belirtti. Ria ajansının Suriye Genelkurmay Başkanlığı’na dayandırdığı haberde, çatışmanın Hama şehri kuzeyinde meydana geldiği belirtildi. Silahlı radikal muhalif grubun bölgede kötü hava koşullarından istifade ederek Suriye ordu birliklerine saldırdığı aktarılarak, “Hükümet kuvvetleri saldırıya karşı ateş açarak teröristlere ciddi can kaybı yaşattı. Çok sayıda silah da imha edildi” dendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!