Ermeni tasarısı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ermeni tasarısı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 00:00

Ermeni lobisi, ABD’deki 7 Kasım ara seçimleriyle birlikte, soykırım iddialarıyla ilgili yeni bir tasarının geleceğini duyurdu.

Daşnak Partisi’ne yakın olduğu belirtilen sertlik yanlısı Ermeni kuruluşu ANCA’nın Direktörü Aram Hamparyan, seçimden hemen önce, Kongre’deki Ermeni lobisinin 196 üyeye çıkabileceği tahmininde bulundu. Hamparyan, Ermeni iddialarının hem ABD’de hem de Avrupa’da ağırlık kazanmaya başladığını da belirterek, "Türkiye’nin kaygılanması için neden var" dedi.

Aram Hamparyan, Demokrat Parti’nin ABD Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk grubu haline gelmesinin, Ermeniler’in lehine işleyeceğini kaydetti. ANCA Direktörü Hamparyan, Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff’in yeni bir tasarıyı sunacağını da duyurdu.

ABD Kongresi’ndeki Ermeni lobisinde her iki partiden de üyeler yer alıyor. Son Ermeni tasarıları komite düzeyinden geçmesine rağmen, Cumhuriyetçi Parti’den Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert’ın gündeme almaması nedeniyle Genel Kurul’da görüşülmemişti. Ancak, Demokrat Parti’nin çoğunluğu kazanması durumunda Nancy Pelosi başkan olacak. Pelosi, 20 yıldır Ermeni tasarılarına destek veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!