Ermeni silahlı grupların terk ettiği mevzi görüntülendi! Azerbaycan'dan Ermeniler için dikkat çeken adım

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2023 15:31

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ’da Ermeni silahlı grupların Hocavend ilinin Garakend köyünde terk ettiği mevziinin görüntülerini paylaşırken, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, Karabağ'daki sosyal, insani, ekonomik ve altyapı sorunlarının çözümü için çalışma grubu kurulduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Azerbaycan’ın Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonun sona ermesinin ardından Ermeni silahlı gruplar tarafından terk edilen mevziler ve askeri teçhizatlar Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçiyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde, Karabağ’daki Ermeni silahlı grupların Hocavend ilinin Garakend köyünde terk ettiği mevzide çok sayıda askeri ekipman, silah ve mühimmat olduğu görüldü.

KARABAĞ'DAKİ ERMENİLER İÇİN ÇALIŞMA GRUBU KURULDU

Azerbaycan, Karabağ'daki Ermeni nüfusun sorunlarını çözmek için çalışmaları sürdürüyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla Karabağ'daki sorunlarının çözümü için çalışma grubu kurulduğu bildirildi. Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'in başkanlığında faaliyet gösteren çalışma grubunun Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki sosyal, insani, ekonomik ve altyapı sorunlarının çözülmesi amacıyla çalışmalar yürüteceği ifade edildi. Azerbaycan’ın Ekonomi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Tarım, İçişleri, Sağlık, Bilim ve Eğitim Bakanlıkları, “Azerenerji”, “Azerişıg”, Azerigaz” ve Azerbaycan Otomobil Yolları Devlet Ajansı gibi devlet kurumlarının, çalışma grubunun bünyesinde Karabağ’daki sorunların çözülmesinde koordineli bir şekilde faaliyet göstereceği aktarıldı.

Açıklamada, çalışma grubunun faaliyetleri kapsamında 22 Eylül’de Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından Ağdam-Asgeran-Hankendi yolu üzerinden Karabağ’daki Ermeniler için 40 ton gıda ve hijyen ürünü içeren 2 tır ve ekmek taşıyan 2 kamyon gönderildiği ve ilkyardım ile gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Ağdam, Fuzuli ve Kelbecer'de bin kişilik çadır kampları kurulduğu belirtildi.

Grubun faaliyeti kapsamında ayrıca, yerel polis güçleri, askeri personel ve gönüllü personelin, Ermeni sakinlere ilkyardım ve destek sağladığı aktarıldı. 21 Eylül’de Yevlah şehrinde gerçekleştirilen toplantıda Ermeni sakinlerinin temsilcilerinin talebi doğrultusunda öncelikle anaokulları, tıbbi yardım ve yangınla mücadele hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar karşılanacağı ve kısa sürede akaryakıt ve madeni yağlara olan ihtiyaç temin edileceği kaydedildi. Laçın-Hankendi yolunun Rus barış gücü tarafından kullanılarak gıda ve günlük ihtiyaçların sivillere ulaştırılmasının sağlanacağı ifade edildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) tarafından Ağdam-Asgeran-Hankendi ve Laçın-Hankendi yollarının gıda, ilaç ve bebek gıdalarının taşınmasını için kullanılacağı ve örgütün Bakü ve Cenevre ofislerinden ilave personelin Hankendi'deki ofisine gönderilmesi için gerekli şartların oluşturulduğu vurgulandı. Açıklamada, ICRC'nin talebi doğrultusunda tıbbi yardıma ihtiyaç duyan kişilerin Ermenistan'a tahliyesi için gerekli imkanların da sağlandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!