Erkek polislere taciz davası açtılar

Güncelleme Tarihi:

Erkek polislere taciz davası açtılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 16:15

İki kadın polis, erkek meslektaşlarının tacizlerini bir bir anlatıp müthiş tazminat istediler.

Haberin Devamı

İngiltere'de, iki kadın polisin, erkek meslektaşlarına açtıkları dava günün konusu haline geldi.

İki yıl boyunca, erkek meslektaşlarından çektiklerini bir bir anlatan iki kadın polis Julie Facey ve Paula Church, Stratford İş Mahkemesi'ne giderek, polis teşkilatına 1 milyon sterlinlik tazminat davası açtı.

Julie Facey ve Paula Church, iki yıldır erkek meslektaşlarının tacizlerine maruz kaldıklarını anlatırken "Sözlü tacizler neredeyse her gün meydana geldi. Ancak son zamanlarda fiili tacizler de arttı. Bizi koruyamayan polis teşkilatından davacıyız" dediler.

Essex'in Romford bölgesinde görev yapan kadın polislerden 33 yaşındaki Julie Facey "Geçen ay, erkek meslektaşımla bir olay mahaline gitmem gerekti. Yolda, arabayı yol kenarına çekip beni taciz etti. Direndim ama bu kez de pantolonunu indirdi. İşte bu bardağı taşıran damla oldu" dedi.

Olaya karışan erkek polis, suçlamaları reddetse de, olay sırasında memur Facey'in açmayı başardığı telsizi farketmeyince, skandala, merkezdeki başka memurların da kulak misafiri oldukları ortaya çıktı. 

Polis memuru 35 yaşındaki Church da bir erkek meslektaşının tacizine uğradığını mahkemede anlatırken "Beni ofiste yalnız yakaladığını sandığı bir sırada öpmeye kalkıştı. Ama ofisteki güvenlik kamerası bunu kaydetti. Ne var ki o kayıt bir şekilde silinmiş" dedi.

Erkek polislere taciz davası açtılar


Memur Church'un avukatı, belirtilen tarih ve saatteki kaydın neden silindiğini açıklayamayan polis merkezinin zan altında kaldığını belirtti.

İki kadın polisin, 1 milyon sterlinlik tazminat davasını kazanmalarına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. İngiliz polis teşkilatı ise bu durumda, yeni bir yara alacak ve servet değerindeki tazminatı ödemek zorunda kalacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!