Erdoğan'dan 26 ülke liderine 'İran mektubu'

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan 26 ülke liderine İran mektubu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 13:01

İran'ın nükleer programıyla ilgili 26 ülke liderine mektup gönderen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Brezilya ve İran arasında yapılan anlaşma hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

İRAN: ABD'NİN ÇABALARI TAKAS ANLAŞMASINI ETKİLEMEZ

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi daimi ve geçici üyeleri, P5 1 ülkeleri, Türkiye'ye komşu ülkeler ile bölge ülkelerine gönderilen mektupta, Türkiye, Brezilya ve İran arasında yapılan anlaşma hakkında bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan'ın mektubunda, “Türkiye'nin nükleer silahlara ilkesel olarak karşı çıktığını, bölgenin bu tür silahlardan tamamen temizlenmesi gerektiğini ifade ettiği” bildirildi.

Mektubunda diplomasi ve müzakere masasının halen en etkili yol olduğunu vurgulayan Erdoğan'ın, “Türkiye'nin aklıselim, sağduyu, adil yaklaşım ve hukukun üstünlüğünü savunan politikalarına devam edeceğini” dile getirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın mektup gönderdiği ülkeler şunlar:

“Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Bosna, Bulgaristan, Çin, Fransa, Gabon, Gürcistan, Irak, İngiltere, Nijerya, Japonya, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Meksika, Oman, Suudi Arabistan, Suriye, Rusya, Uganda ve Yunanistan”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!