Erdoğan ve Ahmedinejad'a protesto

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ve Ahmedinejada protesto
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 10:43

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan gemi dün İstanbul'dan yola çıkarken, İsrailli bir grup yat ve tekneleriyle denize çıkarak Erdoğan ve Ahmedinejad'ı protesto etti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN VE AHMEDİNEJAD POSTERLERİYLE İLGİNÇ PROTESTO

İHH Yardım Vakfı'nın Gazze'ye insani yardım taşıyan gemisi "Mavi Marmara" dün Filistin'e doğru yola çıktı. "Özgür Gazze Hareketi' adlı grup yardım malzemesi taşıyan gemiyle yola çıkarken, İsrailliler de boş durmadı.

İsrailli bazı protestocular teknelerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın posterlerini birlikte asarak tepkilerini dile getirdiler. Erdoğan ve Ahmedinejad'ın posterlerinin asıldığı bir teknede bikiniyle güneşlenen bir genç kadın dikkatleri çekti.

Bir grup İsrailli yaklaşık 40 kadar tekne ile Tel Aviv’in kuzeyinde Herzliya limanından yatlarla “protesto” amaçlı denize açıldı. Gazze’ye yardım gemilerini protesto gösterisini organize edenlerden Dr. Guy Behor, Hamas iktidarı altındaki Gazze’ye yardım filosunun “tahrik amaçlı” olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

İHH GEMİSİ YOLA ÇIKTI

İHH Yardım Vakfı’nın Gazze’ye insani yardım taşıyan gemileri dün İstanbul’dan yola çıktı. İsrail’in bir hafta sonra bölgeye varacak gemilere izin vermesi beklenmiyor. Doğu Akdeniz’de tansiyon yükselebilir.

İNSANİ Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Filistin’e gönderilecek olan yardım gemileri yola çıktı. 2’si yük bir tanesi yolcu taşıyan gemiler Avrupa’dan gelecek gemilerle uluslararası sularda buluşacak.

Sarayburnu’nda demirleyen ve üzerinde Türkiye ile Filistin bayraklarının bulunduğu yolcuları götürecek olan “Mavi Marmara” gemisini uğurlamak için yaklaşık 3 bin kişi limana geldi. Yola çıkacak olan yardım gemileriyle birlikte Filistin’e tıbbi malzeme, çimento, demir, çocuk bahçeleri gibi insani yardım malzemesi götürülecek.

GEMİLER İNSANI YARDIM MALZEMESİ TAŞIYOR

Uğurlanan yolcu gemisiyle birlikte Filistin’e giden İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’de Filistinlilerin sessiz soykırıma uğradığını öne sürerek, “Bu gemilerde bir tane çakı bile olmayacak. Tamamen insani yardım malzemelerinden oluşacak. İsrail, bu gemiyi vurmaya kalkarlarsa insanlığı vuracaklardır. İsrail artık istese de istemese de ambargo delinecektir. İnsanlık vicdanı artık bu ambargoyu kaldıramıyor” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra halatları çözülen gemi hareket etmeye başlayınca uğurlamaya gelen kalabalık hep bir ağızdan tekbir ve salavat getirdi. Havai fişek ve havaya atılan uçan balonların ardından gemi limandan hareket etti. İsrail, Hamas’ın kontrol ettiği 1.5 milyon nüfuslu Gazze’yi ablukada tutuyor. Hamas, İsrail’in varlığını kabul etmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!